Hirmondo

2022. július 15.

A természet közelében

A természet közelében

Tavaly szervezték meg első ízben Erdőfülén a vadásztábort, akkor az ötletgazda Román Richárd hivatásos vadász azt mondta, hogy apa-fia tábort tervezett, vadász szülőknek és gyerekeinek. Tekintettel a nagy érdeklődésre, a szervező csapathoz csatlakozott Tankó Attila János vadgazdamérnök, és még abban az évben egy második táborra is sor került Kommandón. A nagy sikernek örvendő három napos vadásztábort immár harmadik alkalommal szervezték meg idén júliusban Kommandón.

Tehetséggondozás Kovásznán

Tehetséggondozás Kovásznán

Földes Zsolt, a kovásznai Kőrösi Csoma Sándor Líceum előkészítő osztályos kisdiákja, már több versenyen is bizonyított. A „Kányádi Sándor” szavalóverseny körzeti szakaszán dicséretben részesült, a „Mesélő Kenguru” nemzetközi versenyen pedig első helyet szerzett, és szintén első díjat érdemelt ki a Háromszéki népdalbarátok megyei szintű vetélkedőn és továbbjutott az országos döntőre. Ez utóbbi vetélkedőről, a felkészülésről, a tehetséggondozásról, a nevelésről beszélgettünk Fülöp Annamária tanítónővel.

Jó programok özöne várható

Jó programok özöne várható

Július 13-tól augusztus 1-jéig lehet szavazni azokra a Com’ON programokra, amelyeknek megvalósulását szívesen támogatnák a sepsiszentgyörgyi lakosok. A fiatalok közösségi életbe való bevonódását szorgalmazó programnak ez a negyedik éve, eddig összesen több mint 150 kulturális, szabadidős, kreatív, közösségépítő rendezvény zajlott a Prospero Ifjúsági és Kulturális Egyesület, a PONT csoport és a sepsiszentgyörgyi önkormányzat kezdeményezésére és támogatásával.