Hirmondo

2022. október 27.

Önvallomás nem csak versben

Önvallomás nem csak versben

A versélmény mellett Császár Katalin és Máthé Izabella fuvolaművészeknek köszönhetően zeneiben is részesültek mindazok, akik a közönségriasztó időjárás ellenére kedd este felkeresték a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron-termét, hogy részt vegyenek a kézdivásárhelyi születésű, de jelenleg Budapesten élő és tevékenykedő Fekete Vince szerzői estjén. Ugyanakkor betekinthettek a költő, író műfordító emlékeibe, gazdag érzelem- és gondolatvilágába is.

Szédületben – Kézdivásárhely dicső táncos múltjának szereplőiről

Szédületben – Kézdivásárhely dicső táncos múltjának szereplőiről

A szót interjúalanyom használta abban az önvallomásban, amelyben a valamikori, kézdivásárhelyi táncos aranykorra emlékezik. Volt táncos társaival együtt bizonygatják írásban és szóban, hogy az a pár esztendő, egyesek számára közel tíz, másoknak csupán néhány, olyan gyorsan elrepült, visszagondolni pedig azért kellemes, mert ilyenkor elevenednek meg azok a felejthetetlen napok, délutánok, amikor a fellegekben jártak, mert a tánc volt a mindenük, vigaszuk, ha bánatuk volt, támaszuk, ha botlottak, lelki megnyugvásuk, ha valami bántotta, a tánc volt nekik a szépség kitárulkozása.

Távmunka a hivatalban?

Távmunka a hivatalban?

A 2022. évi 283-as számú törvénnyel módosult a romániai munka- és közigazgatási törvénykönyv. Az elmúlt héten érvénybe lépett új törvényváltozat lehetőséget kínál arra, hogy a költségvetésből fizetett hivatalnokok, közalkalmazottak havonta néhány napig távmunkát végezhessenek, otthonukból, illetve lakhelyükről számítógépen dolgozhassanak. A jogszabállyal kapcsolatosan viszont kétkedését fejezte ki Ráduly István, Kovászna megye prefektusa.