Hirmondo

2023. július 12.

Tartalmas élményeket kínáló olvasó- és kézműves tábort zártunk

Tartalmas élményeket kínáló olvasó- és kézműves tábort zártunk

Hat korábbi kiadást követően, amelyek 2013-tól évente jöttek létre, és amelyek sorát a járvány megtörte, a fonalat pedig 2021-ben egy rendhagyó napközi tábornak tekinthető műhelyfoglalkozás-sorozattal sikerült felvenni,idén kilencedik alkalommal szervezett olvasó- és kézműves tábort a csernátoni Haszmann Pál Múzeum és a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár, 5–8. osztályos háromszéki diákoknak.

A bőr nem felejt és nem bocsát meg

A bőr nem felejt és nem bocsát meg

Tudományosan ugyan nem bizonyított, de a bőrgyógyász szakorvos az esetei alapján úgy vélekedik, ez a nap nem úgy süt, mint harminc éve. És bár az emberek többször fordulnak elővigyázatosságból a doktorhoz a bőrön megjelent elváltozásokkal, a bőrrákos esetek száma mégis világszerte nő. Mindez a napozás kapcsán került szóba Mild Edittel, a sepsiszentgyörgyi Fogolyán Kristóf Sürgősségi Kórház dermatológus főorvosával folytatott beszélgetésünkben.

Miért „akadékoskodnak” a műemlékvédők?

Miért „akadékoskodnak” a műemlékvédők?

Mint korábban megírtuk, több háromszéki beruházás esetében a Kovászna Megyei Kulturális Igazgatóság és a tűzoltóság a megrendelők, tervezők mumusa a jóváhagyások megszerzése tekintetében, pedig észszerűen gondolkodva mindkettő esetében kívánatos a maximális igényesség. Miért is „akadékoskodik” a műemlékvédelmi igazgatóság, történt-e előrelépés azon projektek esetében, ahol az uniós támogatás megnyerése vagy elvesztése is múlhat egy, az intézmény által kibocsátott engedély hiányán?