Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Az OSK II nyerte a háromszéki derbit

Az OSK II nyerte a háromszéki derbit Sport

Szombaton a Kézdivásárhelyi SE hazai pályán fogadta a Sepsi OSK farmcsapatát a labdarúgó III. Liga második csoportja első fordulójában. A csapatok küzdelmes, ám helyzet- és általában futballszegény mérkőzést vívtak, melyet végül a vendégek húztak be.

Hirdetés
Hirdetés

Az első 5 percben félpályán passzolgattak a csapatok, az első támadást a KSE jegyezte a 7. percben, ennek eredményeként szögletrúgáshoz jutottak a kék-fehérek, ám Dobos beadása túl magasnak bizonyult. A folytatásban a házigazdák támadtak többet, ám nem sikerült Gedő kapuját veszélyeztetni. A 19. percben gyors egymásutánban kétszer is szögletrúgáshoz jutott a KSE, ám ezek eredménytelenül maradtak.

Az első játékrész felénél nagyon ellaposodott a játék, a csapatok elképzelés nélkül rohangáltak a két 16-os közöt. A 27. percben végre megesett az első lövés: Gajdó indításából Nechita megcélozta Gedő kapuját, ám lövése mellé ment.

A következő próbálkozásra majdnem negyedórát kelett várni, a 41. percben Fábián ígéretes rúgása a védőről szögletre pattant. A 44. percben végre egy szentgyörgyi szögletet is láthatott a közönség, majd a csapatok a játék képét tükröző 0–0-ás eredménynél pihenőre vonultak.

A második félidő 3 percében a kapura törő Nechitát előkték, ám a 20 méterről megítélt szabadrúgást Fábián kapu fölé lőtte.

Újabb helyzetszegény percek következtek, majd a 64. percben, az első kapura lövés meghozta a mérkőzés első, egyben egyetlen gólját: egy szögletrúgást követően Kocsis talált be Butuza kapujába (0–1).

A gólt követően a KSE támadásba lendült, a 73. percben Burlacu tört be a vendégek 16-osába, a felpattanó labda pár másodpercig két szentgyörgyi védő közé szorult, a hazaiak 11-est kértek, ám a játék ment tovább. A 77. percben Albu látványos fejese ment mellé, majd a 80. percben Nechita fejese sem találta el Rusu beadásából Gedő kapuját. Három perccel később Albu lőtt fölé, majd a 85. percben Fülöp lövése a védőről Nechita elé pattant, aki rá is rúgta, ám a kapus hárított.

Az utolsó kék-fehér támadás ugyancsak Nechita nevéhez kötődik, aki a 86. percben az alapvonalon ért utol egy indítást, ám lövése az oldalhálóban kötött ki.

Maradt a 0–1 és a három pont Sepsiszentgyörgyre vándorolt. A 2. fordulóban a KSE a CS Sporting Liești vendégeként lép pályára, a Sepsi OSK II pedig hazai pályán fogadja a CSM Râmnicu Sărat együttesét.

Labdarúgó III. Liga, 2. csoport, 1. forduló:

Kézdivásárhelyi SE – Sepsi OSK II 0–1 (0–0)

Góllövő: Kocsis (64. perc)

KSE: Butuza – Dobos, Fábián, Gergely, Cîrstian, Cranțea, Nechita, Drugă, Burlacu, Rusu, Gajdó. Cserék: Barta, Zöld, Fülöp, Neamțu, Albu, Bandi, Veres, Csiki. Edző: Negoiță Liviu

OSK: Gedő – Varga, Veregut, Dobozi, Bujdosó, Ureche, Cîmpean, Cantauz, Ene, Grigore, Kocsis. Cserék: Niczuly, Folea, Păcurar, Nikula, Marin, Mihorea, Bena, Batzula, Mutu. Edző: Suciu Valentin

Fotó: Rancz Lajos

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás
Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2024. szeptember 1., 12:28
    ÉRTÉKELÉS: 2

    Érdekes,hogy az OSK -nál több a kézdivásárhelyi játékos mint a KSE-nél.Azért,egy nagyrészt közpénzekből finanszírozott csapatnál,szégyen ,hogy nincs utánpótlás,nincs semmilyen ificsapat,de hozunk tucatnyi idegen játékost.Kiesni nem lehet,bejutáshoz nincs közünk.Kézdivásárhelyi gyerek,ha focizni akarsz,menj szerencsét próbálni a nagyvilágban.

  • User
    Dátum: 2024. szeptember 1., 19:53
    ÉRTÉKELÉS: 3

    Tisztelt Rancz Lajos Úr!
    A KSE juniorok közül nem szeretnének egy igazi ütőképes nagy csapatot kinevelni?! Ahoz pár hozzá nem értő „edzőtől” jó lenne elköszönni!
    A gyerekek akár 3 X is kimennek edzeni, de motiváció, igazságos hozzáállás a felnőttek részéről nincs! Szerintem sem elég az 50 lejes tagsági díj, de a szülők többsége több pénzzel is hozzájárulna, hogy a foci foci legyen!

  • User
    Dátum: 2024. szeptember 1., 21:48
    ÉRTÉKELÉS: 4

    Mert ekkora titok Kezdivasarhelyen ,hogy mikor van merkozes? Se egy plakat se facebookon semmi,se sehol…nem akarjak hogy lassa a nep a lajoskak,csabikak mesterkedeseit?

  • User
    Dátum: 2024. szeptember 4., 8:11
    ÉRTÉKELÉS: 7

    A nézőtéren a székeket azért legalább egyszer a szezon elején illene letakaritani ! Mindjárt nem lehet leülni . Vagy ez nem számít nektek ? A kosz mindenütt ! Szégyen !