Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Átadták a terepet a kivitelezőnek, bővül a szennyvíz- és esővízhálózat Baróton

Átadták a terepet a kivitelezőnek, bővül a szennyvíz- és esővízhálózat Baróton Kovászna megye

Nagyvolumenű munkálatoknak kezdtek hozzá idén nyáron Barót városában. A településen átívelő Kossuth Lajos utca egy részét már korábban lezárták, a korszerűsítése már zajlik, de ugyanezt a szakaszt érinti a szennyvíz- és vízhálózat kibővítését célzó munkálat is. Utóbbinak éppen ma látott neki a kivitelező cég.

Hirdetés
Hirdetés

Barót Város Tanácsának múlt heti, rendkívüli ülésén a képviselőtestület jóváhagyta a város költségvetésének módosítását. Ennek során többek között azt a 26,4 millió lejes, az Anghel Saligny-kormányprogram révén elnyert összeget is bevezették a költségvetésbe, amelyet az önkormányzat a városi szennyvíz- és vízhálózat modernizálására, bővítésére költ el. A határozattervezet mihamarabbi elfogadására azért volt szükség, hogy a munka kezdetével kifizetéseket is tudjanak eszközölni. A kivitelező cégnek ma, szeptember 2-án adták át a Kossuth Lajos utca alsó felét (amely egyben megyei út is), az önkormányzatnak így rövidesen ki is kell fizetnie 75 ezer lejt az építkezési felügyeletnek.

A város alsó végén, a 131-es jelzésű megyei út Kossuth utcai szakaszán azonban nemcsak a csatornázási munkálatokat végzik el. Júliusban már megkezdődött a Regionális Operatív Program révén finanszírozott, a megyei útra vonatkozó teljes körű felújítás is, ennek első szakaszában eltávolították a korábbi aszfaltot, és az útalapot is felszedték. Miután elhelyezik az új esővíz- és a két szennyvíz-fővezetéket, illetve a bekötéseket, következik a friss útréteg is. A munkálatok idejére a Kossuth Lajos utca alsó része tehát teljesen lezárták, míg el nem készülnek a munkával, az utca felső részét, valamint a bányautat lehet használni alternatív útvonalként.

Ugyanilyen mértékű korszerűsítés zajlik továbbá a szintén 131-es jelzésű olaszteleki úton is, ahol augusztus utolsó hetében a szegélyköveket helyezték el, következik a járdák, majd az útfelület aszfaltozása, ezzel párhuzamosan a parkolók, buszmegállók kialakítása. Benedek Huszár János, Barót polgármestere szerint a munka nagyjából ütemterv szerint zajlik, karácsonyra már új úton járhatnak a városlakók.

Fotó: Benedek Huszár János/Facebook

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás
Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2024. szeptember 3., 12:25
    ÉRTÉKELÉS: 6

    Vajon a polgi hiszi amit mond? Vagy csak szokas szerint hazudozik? A Petofi utcanak is „nekifogunk a jovo heten”(ez nyar elejen volt)…. ,az Olaszteleki ut is „kesz lesz nyar elejere”( meg mindig az ideiglenes aszfalton bukdacsolunk,jarda nuku)…szoval….vajon milyen naptar szerint szamol okelme????

  • User
    Dátum: 2024. szeptember 5., 22:43
    ÉRTÉKELÉS: 1

    Egyáltalán hisz még valaki ennek a tótumfaktumnak? Van egyetlen egy olyan igérete, amit be is tartott?