Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nem tudja tartani az ütemet a kóbor kutyák számának növekedésével a szépmezői kutyamenhely

Nem tudja tartani az ütemet a kóbor kutyák számának növekedésével a szépmezői kutyamenhely Kovászna megye

Ismét a sepsiszentgyörgyi, szépmezői kutyamenhelyre várják a kutyabarátokat és leendő kutyatulajdonosokat szombaton. Aki megteheti, fogadjon örökbe egy kutyát, mert a menhely nem az az élettér, amire egy négylábúnak szüksége van, és befogadóképessége határát messze meghaladta.

Hirdetés
Hirdetés

Jelen pillanatban a menhelyen 170 kutya tartózkodik, a maximális, 145-ös befogadóképességét 25-tel meghaladva, ám ez a szám még nőhet, hiszen a közösségi médiában megjelenő bejegyzésekre reagálva további gazdátlan ebeket igyekeznek befogni a TEGA alkalmazottai. Annak ellenére, hogy a nyár folyamán nagyobb befogó akciót szerveztek a menhely munkatársai, városszerte most is sok kutyafalkát látni, akár 5-6 kutya is összeverődik egy-egy helyen, potenciális veszélyt jelentve a járókelőkre.

Minden örökbeadásra kerülő kutya rendelkezik (kicsik esetében fog rendelkezni) oltással, chippel – az örökbefogadás ingyenes, csupán személyi igazolványra van szükség hozzá. A menhelyen azokat is várják, akik csak sétáltatni akarják a kutyákat a helyszínen.

Fotó: Sepsiszentgyörgyi szégyenfal/Facebook

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás
Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2024. szeptember 5., 17:17
    ÉRTÉKELÉS: 10

    Általában a járókelőket nem bántják kivéve amikor a járókelők zaklatják, kergetik őket. Utána kellene járni honnan jön annyi kutya mert többször láttam hogy teljesen idegen volt számára a környezet vagy nem volt forgalomhoz szokva. Valahonnan ide kerülnek és nem feltétlenül az Őrkőrol mert azok vissza is mennek oda.Csak sterilizakassal lehet a szamot csökkenteni ebbe kellene többet fektetni.