Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Egyre rosszabb állapotba kerül a környezetvédelmi hivatal háromszéki épülete

Egyre rosszabb állapotba kerül a környezetvédelmi hivatal háromszéki épülete Kovászna megye

A költségvetési megszorításokra mutató felkiáltójelként is lehet értelmezni a Kovászna megyei környezetvédelmi hivatal épületéről hiányzó jókora vakolatdarabot, amely a napokban adta meg magát és hullt le, az esőnek még jobban kiszolgáltatva az irodaépület falait.

Hirdetés
Hirdetés

Gheorghe Neagu igazgató meglehetősen ingerülten felelt, amikor arról érdeklődtünk, minek köszönhetően jutott ebbe az állapotba az épület. „Lassan már a vadkárokat konstatálni, kiszállásokra sincs pénzünk, mit csináljak, ha a minisztérium nem ad pénzt a javításokra” – háborgott.

Az 1991-ben épült épületen közel húsz éve jelentősebb változtatásokat hajtottak végre, valami akkor elkövetett tervezési vagy kivitelezési hibának köszönhető, hogy a falak beáznak – vélekedett az igazgató. Az utóbbi hónapokban a víz behatolt a vakolat és a fal közé, megfagyott, felpúposodott, a szél leverte, ez történt, ez látszik a drónfelvételeken – magyarázta.

Mint mondta, már az ő irodája belső falán is felpúposodott a vakolat. Már tavasszal kért pénzt a minisztériumtól javításra, eddig nem kapott, talán most várható egy költségvetés-kiegészítés – tette hozzá, érezhetően nem táplálva túlzott reményeket.

Fotó: Tuchiluș Alex

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás
Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2024. szeptember 24., 14:34
    ÉRTÉKELÉS: 14

    Kis hibából lesz a nagy. Csak ennyire kellene odafigyelni és nem nyafogni. Kis javítás kis pénz, nagy javítás nagy pénz. De lehet ez a cél.

  • User
    Dátum: 2024. szeptember 24., 15:15
    ÉRTÉKELÉS: 4

    De a jó fizetéseket azt zsebre vágják, és büntetéseket mire szoktak fordítani?Szűrik a levegőt?Mosák a vizet?Hanyagsagert most nekik se ártana króni egy kisebb büntetést,amiért em képesek kijavitani ezt az omladozó latvanykepet.

  • User
    Dátum: 2024. szeptember 24., 15:15
    ÉRTÉKELÉS: 2

    ez egy satuhivatal, semmi értelme a létezésének, csak eszik nagykanállal a pénzünket s az idegeinket. megkérded tőlük mi a környezet, nem tudnak válaszolni

  • User
    Dátum: 2024. szeptember 24., 20:32
    ÉRTÉKELÉS: 0

    Egy – egy használhatatlan gyalogjárdától, azért még messze van. Ha a gyalogjárda jó út mellett van, simánn belépünk az autók közé. De hová lépünk, ha egyik oldalon épület van s a másik oldalon, sánc, lejtő vagy töltés? Igazad van elkerüljük, mert ráérünk. Különben aki nem tudta, a gyalogjárdákat az emberek taposták ki, nem kerülgetés végett.

  • User
    Dátum: 2024. szeptember 24., 22:39
    ÉRTÉKELÉS: 2

    A Societatea de îmbunătățiri funciare nyujtódi 172es épületét már vagy 10 éve fennhagyták, most azt hiresztelik, hogy valaki megvásárolta! Ez rosszabb! Lassan a dörzsöltje felvásárolja az értékes ingatlanokat! Nekük úgy jó ha egy épület minél romosabb!!!

  • User
    Dátum: 2024. szeptember 27., 14:54
    ÉRTÉKELÉS: 4

    Aki a saját épületét nem képes megvédeni, hogyan lenne képes a sokkal tágasabb környezetünkre vigyázni? A környezetvédelmi hivatalok manapság arra vannak fenntartva, hogy a környezetet ne adják olcsón. Ennyi a szerepük, nem több, hogy környezetvédelem címén minél nagyobb illetékeke hajtsanak be az államnak. Soha nem hallottam például arról, hogy ez a sóhivatal bár egyetlen fa kivágását megakadályozta volna.