Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Könyvbemutató Sepsiszentgyörgyön

Könyvbemutató Sepsiszentgyörgyön Kultúra

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) és Kovászna Megye Tanácsának szervezésében Sepsiszentgyörgyön is bemutatják Szalay-Berzeviczy Attila A nagy háború százéves nyomában: Szarajevótól Trianonig című könyvét, amely a szerző második kötete ebben a témában.

Hirdetés
Hirdetés

Az eseményen köszöntőt mond Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke. A szerzővel Magyarosi Sándor hadtörténész és Dolhai István főkonzul, Magyarország csíkszeredai főkonzulátusának vezetője beszelget.

A könyv teljesen új megközelítéssel vezeti végig az olvasót az első világháború évein és színhelyein. Az akkori fekete-fehér fotók helyett a könyv a centenárium alkalmából 2014 és 2021 között fényképezett színes felvételeken keresztül mutatja be a háború eseményeit, valamint a világot, ahogyan száz évvel később megemlékezik róluk. Az album fotográfusa és szerzője, Szalay-Berzeviczy Attila szakít a szokásos hadtörténeti és tudományos megközelítéssel, helyette a fotókat kiegészítve közérthetően és tárgyilagosan meséli el a nagy háború mozzanatait.

Időpont: 2024. szeptember 30. 17 óra Helyszín: Sepsiszentgyörgy, Székely Nemzeti Múzeum, Bartók Béla-terem Kérjük, részvételi szándékát ezen az űrlapon jelezze.

Fotó: Magyar Nemzet

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás