Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tanácsülés Whatsappon

A szükség törvényt bont, pénteken a Whatsapp alkalmazás segítségével tartott rendkívüli ülést a kézdivásárhelyi tanács.

A határozattervezetet a „jelenlevő” tanácsosok mind elfogadták, így Kézdivásárhely is hozzájárul mintegy 30 ezer lejes önrésszel a megyei tanács által lebonyolított programhoz, amely a vidéki orvosi rendelők rehabilitálását látja elő. A projekt egyébként kapcsolódik a városi kórház korszerűsítését előíró, már folyamatban levő tervhez.

A napirendre a különfélék megvitatása is felkerült, bár ez nem jellemző a rendkívüli ülésekre. Elöljáróban Ilyés Botond EMNP-s tanácsos azt kérte, hogy a testület hatalmazza fel őket, hogy a szükségállapot idején is szabadon járhassanak a városban, de Tóth Csilla jegyző közölte: helyi rendelettel nem lehet felülírni országos parancsot.

Hirdetés
Hirdetés

Dr. Gáspár Zsolt RMDSZ-es tanácsos, háziorvos azt javasolta: biztosítsanak az orvosok számára külön szálláslehetőséget, ezáltal garantálva, ha megfertőződnek, nem adják át másnak is a vírust. Bokor Tibor polgármester megjegyezte: hozzá ezidáig ilyen jellegű igény nem jutott el, de ha szükség van ilyesmire, akkor azon lesznek, hogy megoldják a kérelmet.

A polgármester és dr. Kelemen András is közölte: Kézdivásárhelyen nem ütötte fel fejét a koronavírus, viszont vannak otthoni megfigyelés alatt és intézményes karanténban is személyek (174), ők külföldi vendégmunkáról tértek haza, vannak, akik vörös jelzésű országokból is. A tanácsosok jelezték, bármiben segítenek, amire szükség van, dr. Gáspár Zsolt pedig fontos információt osztott meg: a pletykákkal ellentétben, a háziorvosok most sem írhatnak cukorbetegek számára inzulint, ezt továbbra is csak diabetológus szakorvos teheti meg. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás