Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Koronavírus: nyolcan forró helyzetben

Az utóbbi két nap alatt koronavírus-fertőződés gyanúja miatt nyolc személyt utaltak be a sepsiszentgyörgyi sürgősségi kórház elkülönített osztályára, ahol meg kell várniuk teszteredményeiket. A megyei prefektúra egyik legfrissebb közleménye szerint március utolsó napján Háromszéken 125 személy volt intézményes karanténban, ez vasárnaphoz képest 17-tel több. Ugyancsak kedden 3455 személy volt házi elkülönítésben, teljes kijárási tilalommal, itt 153 a számszerű növekedés. A hét elején 136 személy és családjaik megkönnyebbülhettek, tünetmentesen befejeződött a házi elkülönítés időszaka. A szükségállapot és a több, egymást követő katonai rendelet betartását felügyelő hatósági szervek, járőrcsoportok 24 óra alatt csaknem száz pénzbírságról készítettek jegyzőkönyvet, a bírságok összege meghaladja a 100 ezer lejt. A hatóságok felhívják a lakosság figyelmét, tartsák tiszteletben a koronavírus-járvány megfékezését célzó rendszabályokat, mert egyfelől közérdek, másfelől a szabálysértésekért kiszabható pénzbírságok elsejétől tovább emelkednek. (bl) 

Autós ámokfutás

Március 30-án 15 óra körül a sepsiszentgyörgyi közlekedésrendészet szolgálatosai az 1918. december 1. utcában, a Păiș David utcai eltérőnél egy személygépkocsi vezetőjének jeleztek, hogy álljon meg. A volánnál ülő férfi gyorsítva továbbhajtott a városközpont irányába.
A rendőrautó üldözőbe vette, és a Sport utca közelében sikerült megállásra késztetni.
A gépkocsivezető az igazoltatás előtt megpróbálta ismét mozgásba hozni az autót, hogy elhajtson, de erőszakkal kiragadták a volán mellől. Mivelhogy indulatosan, agresszíven viselkedett, a törvények értelmében megbilincselték. Nyilvánvaló ittasságának okán szondáztatták, levegős tesztjének eredménye 1,00 mg/l alkoholkoncentrációt mutatott. Kórházi vérvizsgálatra kísérték, és 24 órára őrizetbe vették. Az is kiderült, hogy nincs hajtási jogosítványa. Többrendbeli közúti közlekedési törvénysértés okán indul bűnvádi eljárás a 39 éves férfi ellen. (bl)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás