Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Üzemanyagon spóroltunk

Nagy mennyiségű élelmiszer mellett kozmetikára és higiéniai cikkekre, online játékokra, lakberendezési tárgyakra, elektronikai eszközökre, ruhára, kiegészítőkre, online platformokra és könyvekre költöttek legtöbbet Romániában a szükségállapot két hónapja alatt, ezzel szemben üzemanyagra és közszállításra fordítottak legkevesebbet, derült ki a Revolut elemzéséből.

Hirdetés
Hirdetés

A Romániában egymillió felhasználóval rendelkező virtuális bank elemzése visszaigazolja azokat a költekezési szokásokat, amelyeket a legtöbb hazai család magáénak tudhat, ha saját szokásait elemzi a szükségállapot idején, azaz március 15. és május 15. közötti időszakban. A Revolut elemzői szerint a vizsgált két hónapban az emberek a szokásosnál ritkábban jártak bevásárolni, ám olyankor nagyobb mennyiségű élelmiszert vásároltak. Két hónap alatt a Revolut-felhasználók 20,7 millió eurót költöttek élelmiszerre, ami 25 százalékkal több, mint egy évvel korábban. Emellett megnőtt az online ételrendelések száma is. Az otthonülésre kényszerült lakosság a szokásosnál többet játszott számítógépen, hiszen csak a Revolut által erre költött összeg eléri a 17 millió eurót. Az időt sokan lakberendezéssel töltötték, a tranzakciók száma 168 százalékkal növekedett, lakásdekorációra 3,3 millió eurót költöttek.

Bár kijárási tilalom volt érvényben, a lakosság nem hanyagolta el kinézetét, hiszen az említett időszakban 1,2 millió eurót költöttek ruhára és kiegészítőkre, kozmetikai cikkekre és higiéniára pedig 1,2 millió eurót szántak. Értelemszerűen megnőtt az online platformok iránti igény is, hiszen otthon ülve oktatásra, filmnézésre használták ezeket, de emelkedett az olvasási kedv is, az online könyvesboltokban 262 százalékkal több vásárlást bonyolítottak le, mint egy évvel korábban.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás