Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ígéret, mint a tenger

Ígéret, mint a tenger Kovászna megye

Kiosztják az összes pótlékot, lesz vakációs csekk és 2021 január 1-jétől az összes egészségügyi alkalmazott megkapja a 2022-től esedékes bérét – ezeket ígérte meg a kormány a Bukarestben tüntető Sanitas Szakszervezeti Szövetség képviselőinek. Vasile Neagovici azt mondja: hiszi, ha látja.

A Sanitas Kovászna megyei vezetője szerint ígéretet, azt eddig is kaptak, most már valami konkrétumot szeretnének.

Hirdetés
Hirdetés

– Első körben azt kértük, hogy adják meg azt a bizonyos 30 százalékig terjedő kockázati pótlékot, miről hónapok óta beszél mindenki, de amit valójában csak igen kevesen kaptak meg. Azt követően ígéretet kaptunk arra, hogy a rendkívül nehéz munkakörülményeket szabályozó jogszabály alapján, minden koronavírusos beteggel dolgozó alkalmazott megkapja a fizetés 55 és 80 százaléka közötti értéknek megfelelő úgynevezett járványpótlékot – mondta el megkeresésünkre a szakszervezeti bizalmi.

A határidőt tekintve „egyszerű a helyzet”, hisz a hét végéről volt szó, ami gyakorlatilag a mai kormányülést jelenti – tette hozzá Neagovici. Véleménye szerint egy „második lépés” lenne, hogy év végéig mindenki hozzájusson a vakációs csekkekhez, és hogy belefoglalják a 2021-es költségvetésbe azt az összeget, amely ahhoz kellene, hogy minden alkalmazott már januártól megkapja a 2022-től esedékes bérét.
– Valójában nem túl nagy összegről, a számításaim szerint a béralap mintegy 5 százalékáról van szó. Ez békét teremtene a rendszerben, hisz előbb az orvosok és asszisztensek, majd a vegyészek és biológusok fizetését emelték meg, gyakorlatilag mindenkiét, kivéve az ápolókat és az irodai személyzetet – magyarázta a szakszervezeti elnök.
A Sanitas képviselői kedden tüntettek a kormány épülete előtt.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás