Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Hasznos tanácsok inkontinenciával küzdőknek

Hasznos tanácsok inkontinenciával küzdőknek Reklám

Az inkontinencia vizelettartási problémát jelöl, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy szinte bárhol és bármikor akaratlanul vizeletvesztésben lehet részünk. Ez a probléma egyrészt nagyon kellemetlen, másrészt a legtöbb esetben csupán tünet, ami betegségek vagy szervi eltérések miatt alakul ki.

Bár előfordul, hogy a tünetek önmaguktól javulnak, mégis a legjobb, amit tehetünk, ha mielőbb orvoshoz fordulunk a problémával, hiszen ez a nehézség igen jól kezelhető. Azonban a kezelés sikerességéhez mi is nagyban hozzájárulhatunk, ha betartjuk az alábbi jó tanácsokat.

Az orvossal legyünk mindig őszinték

Valószínűleg a szégyen az oka annak, hogy az inkontinenciáról sokan nem mernek egyenesen beszélni az orvossal, csak célozgatva utalnak a jelenségre. Azonban elég nehéz egy olyan problémát kezelnie a doktornak, amivel igazából nincs is tisztában, hiszen ha nem mondjuk meg konkrétan, hogy mi a bajunk, jó eséllyel nem lesz hatékony módszer a kezelésére sem.

Éppen ezért az orvosnál a lehető legpontosabban vázoljuk fel, hogy mi is a problémánk, az mikor kezdődött és milyen tüneteink vannak. A pontos diagnózis miatt az orvos valószínűleg emellett is sokat fog kérdezni, például kíváncsi lesz a táplálkozási és folyadékfogyasztási szokásainkra, a sportolási tevékenységeinkre, stb. Az egyéni sajátosságokat figyelembe véve pedig olyan terápiát fog javasolni, amely valószínűleg meg fogja oldani a problémát.

Fontos az orvosi utasítások betartása

Mivel a diagnózis mindig egyedi, ezért a kezelési módszer is egyénileg lesz meghatározva. Ez persze több mindent jelenthet az étrend változtatásától kezdve a gyakori testmozgáson át egészen akár a gyógyszeres kezelésig. Nagyon fontos, hogy az orvos utasításait mindig pontosan tartsuk be, hiszen csak így érhető el a legjobb eredmény.

Akkor se keseredjünk el, ha néhány napon belül nem érzünk változást, hiszen a tünetek enyhüléséhez általában 2-3 hétre is szükség lehet, de jelentős változások csak 2-3 hónap távlatában tapasztalhatók.

Ugyanakkor itt fontos kiemelni, hogy a saját kezelésünket, a kezelésünk eredményeit soha ne hasonlítgassuk máséhoz, hiszen a kezelések nem ugyanúgy hatnak mindenki szervezetére, és az sem mindegy persze, hogy a kapott tanácsokat ki mennyire tartja be.

Jelenjünk meg a kontroll vizsgálatokon is

Akár javultak a tüneteink, akár nem, mindenképp vegyünk részt a kontroll vizsgálaton. Ezeken a vizsgálatokon tegyünk említést azokról a tüneteinkről, melyek enyhültek, és azokról is, melyek nem változtak, esetleg rosszabbodtak, így lehet ugyanis változtatni a terápián, hogy az még hatékonyabb legyen.

Ha kérdéseink merültek fel, azokat mindenképp tegyük fel az orvosnak, valamint a továbbiakban is tartsuk be az orvosi javaslatokat.

Amennyiben téged is foglalkoztat ez a kérdéskör, és szeretnél hasonló írásokat olvasni a témában, keresd fel az Intima.hu oldalát!

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás