Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Diplomás társkereső az interneten

Diplomás társkereső az interneten Reklám

Míg korábban az ismerkedésre a szórakozóhelyek szolgáltak, addig ma már a társkeresés is nagymértékben áttevődött az internetre. Érdekes módon ezen belül is kialakultak a különböző platformok, ahol különböző tulajdonságok alapján megkülönböztetik a résztvevőket. De vajon hogy működik a diplomás társkereső?

Idő híján interneten

A diplomás társkeresők egyik legnagyobb problémája, hogy ritkán találkoznak olyan ellenkező nemű személlyel, akinek az érdeklődési köre megegyezik az övékével. A legtöbb diplomás párkereső legfőbb problémája ezenfelül, hogy időhiányban szenved, azaz nincs ideje elmenni szórakozni vagy éppen párt keresni. Mivel az idő az ő esetükben leginkább az előre való haladás záloga, így igyekeznek minél többet belefektetni a munkába. Talán ezek fényében nem véletlen, hogy szinte osztatlan siker fogadta az ötletet, miszerint megnyílt a diplomás társkereső, ahol csupa hasonló gondolkodású és végzettségű szingli találhat rá a párjára. 

Ebben a társkeresési formában rendkívül fontos, hogy a lendő partnerek egy szellemi szinten legyenek, hiszen csak így lehet hosszú távú is egy kapcsolat. Ha ez nem sikerül, akkor jó eséllyel egy futó kaland lesz a vége, de a legritkább esetben egy tartós kapcsolat. Ezért sem véletlen, hogy a diplomások jelentős része hajlamos azt is belevenni az elvárásokba, hogy a másik félnek is legyen legalább 1 diplomája. 

Az EQ és az emberi kapcsolatok

Persze ha már párt keresünk és nem csevegő partnert, akkor elengedhetetlen, hogy hasonló érzelmi intelligenciaszinten álljon a két ismerkedő fél. Nem, bármilyen hihetetlen, nem jár együtt a diplomával az együttérzés és a másik érzéseinek a szem előtt tartása. A legtöbb esetben persze az a jellemző, hogy jelen van az EQ is a magasabb IQ mellett. 

Az sem mindegy, hogy a diplomások hol keresik életük párját, hizen a legtöbb társkereső oldalon akár regisztráció nélkül is elérhetőek a profilok, amik azért valljuk be, így nem nyújtanak túl nagy védelmet. Ezért nem is meglepő, hogy a diplomás társkeresők inkább a regisztrációhoz kötött, nehezebben hozzáférhető oldalakat kedvelik. A legkevésbé sem valószínű, hogy van kedvük a másik 100 ember orrára kötni, hogy milyen végzettséggel is rendelkeznek, vagy épp milyen kaliberű társat keresnek. 

Mivel a többség irodához van kötve, így egy nap többször is meg tudják nézni az internetes fórumokat és tudnak reagálni az esetleges üzenetekre. 

Természetesen a társkeresés még mindig akkor a legjobb, ha megmarad a való élet szintjén, azaz ha szimpatikus egy-két üzenet után a másik, akkor mindenképp érdemes összehozni egy valóságos randit. Csak itt dőlhet el, hogy kölcsönös-e a szimpátia és ha igen, van-e jövője a kapcsolatnak.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás