Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Megvédte címét a Sepsi-SIC

Megvédte címét a Sepsi-SIC Sport

A 2021/2022-es bajnoki döntő párharc ötödik, sorsdöntő mérkőzésén a címvédő Sepsi-SIC erőt demonstrálva fölényes, 78–60 arányú győzelmet aratott az Aradi FCC Baschet felett. Ezzel a Mikes-csapat 3–2-vel lezárta a párharcot és sorozatban a hatodik bajnoki címét ünnepelhette.

Hirdetés
Hirdetés

Közel háromezer néző és igazi fergeteges hangulat fogadta a csapatokat Sepsiszentgyörgyön. A döntő ötödik összecsapása 2–2-es állásról indult, a címvédő saját közönsége előtt készült a párharc lezárására és a bajnoki cím bebiztosítására.

A Cătinean, Ghizilă, Jones, Raber és Fraser kezdővel kiálló Sepsi-SIC semmit sem bízott a véletlenre a vendégek Akathiotou, Keys, Manea, Vaida és Vitulova alkotta ötösével szemben, a zöld-fehérek Jones és Cătinean révén vezetést szereztek, azonban a vendégek a 6. percben kiegyenlítettek (6–6). A nagy elánnal játszó háromszékiek egy 10–0-s rohammal megléptek, majd Fraser klasszis villanásaival számottevő előnyt alakítottak ki az első negyed végére (22–9).

A folytatásban is hasonló ütemben nőtt a differencia, a sérült Brankica Hadzovicot nélkülöző aradiak igyekeztek visszakapaszkodni a meccsbe, ám Zoran Mikes tanítványai nem engedték ezt. Britney Jones két triplájával már a 20 egységet is átlépte a különbség, amiből Manea kettőt még faragni tudott a nagyszünetig (45–27). Térfélcsere után jórészt Ghizilă és Keys kosárpárbajával folytatódott a játék, majd a 26. percben Podar hárompontosával kialakult az addigi legnagyobb különbség a felek között (57–34), és minden jel arra utalt, hogy nagyjából ebben a mederben haladva állandósulhat a mérkőzés. A zöld-fehérek ekkor kissé lazítottak a tempón, így a Keys és Vitulova fémjelezte aradiak csökkentettek a hátrányukon (59–43).

A záró felvonás elején a meccs emberének választott Jones szórta a kosarakat és ismét megugrott a különbség a csapatok között. Jones és Ghizilă is megvillant távolról, ezzel a lendülettel 73–51-re ellépett a Sepsi-SIC, a lelátókon pedig felharsant a „zúg a csarnok, itt a bajnok” szurkolói rigmus. Itt már nem lehetett kérdés a győztes kiléte. A végjátékban Zoran Mikes arra is figyelt, hogy a fiatalok is belekóstoljanak a döntő hangulatába, Botos Petra és Nemes Gréta is pályára került. A háromszéki közönség vastapsa közepette zárult a finálé. A hazaiaknál Britney Jones volt a legeredményesebb 23 ponttal, míg a vendégeknél Andreona Keys 21-ig jutott. A Sepsi-SIC 2016, 2017, 2018, 2019 és 2021 után (2020-ban nem hirdettek bajnokot) zsinórban hatodszor nyerte meg a hazai női kosárlabda-bajnokságot. Emellett duplázott is, hiszen februárban hetedszer hódította el a Román-kupát.

Női kosárlabda Nemzeti Liga, döntő, 5. mérkőzés: Sepsi-SIC–Aradi FCC Baschet 78–60 (22–9, 23–18, 14–16, 19–17). Sepsi-SIC: Jones 23/9, Ghizilă 14/9, Fraser 14, Cătinean 4, Raber. Cserék: Wallace 9/3, Podar 7/3, Pasic 5/3, Croitoru 2, Pop, Nemes, Botos. Edző: Zoran Mikes. Arad: Keys 21/6, Vitulova 14, Vaida 9, Akathiotou 4, Manea 4. Cserék: Sutherland 4, Ghiță 2, Mîrne-Nagy 2, Fleșer, Rotariu, Vati. Edző: Bogdan Bulj.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás
Hozzászólások