Hirmondo

Jövőben korábban szervezhetik

Jövőben korábban szervezhetik

Augusztus 26–28. között zajlik az idei Őszi Sokadalom, amelynek programját, az újdonságokat Bokor Tibor polgármester és Bartos-Ménessy Kinga Kitty szervező ismertette. Kiderült: jövőben korábban, június 28. és július 2. közt szervezhetik meg a városnapoknak felfogható rendezvényt.

Hirdetés
Hirdetés

Az Őszi Sokadalom idén a 32. kiadásához érkezett, a rendezvényen az eddiginél nagyobb hangsúlyt kapnak a „helyi erők”. Bokor Tibor polgármester elmondta: a 2019-es felálláshoz hasonlóan, a Petőfi Sándor utcától a Gábor Áron téren át, egészen a Kaszárnya előtti térig terjed a rendezvény: összesen tíz helyszínen közel 50 programponttal. Kiemelt szerepet kapnak ebben az évben a szabadtéri, ülős előadások: pénteken a Pesti Művész Színház a Csárdáskirálynővel lép fel a nagyszínpadon, szombaton a VigadóArt Koncertszínház kapja a főműsoridőt, amely egy ízig-vérig helyi tehetségeket felvonultató látványos színház- és koncertélmény lesz.

A rendezvény kiemelt újdonságai közé tartozik, hogy két új helyszínnel fog bővülni: a Vigadó udvarán könyvvásár lesz, a kaszárnya előtt pedig látványos amerikai, régi autók seregszemléje, mindkettő köré kulturális programot is szerveznek.

A vásárnyitó péntek délután, azaz augusztus 26-án lesz, amelyen a Tanulók Klubja mazsorettcsoportja és fúvószenekara lép fel a Vigadó előtti téren. Pénteken koncertezik a Káer ft. Kapriccio, Koszika and the HotShots. Szombaton fellép Pittyes 2es és Gyufa, a No Sugar zenekar, a napot a VigadóArt: Felemel című koncertszínháza zárja. Az esemény zárónapján, vasárnap, a legkisebbek örömére, fellép az Égen-Földön zenekar, majd a magyarországi Tortuga, a jól ismert Kormorán együttes, és végezetül a népszerű Hooligans zárja az idei kiadást – ismertette a városnapok részleteit Bartos-Ménessy Kinga, a programok koordinátora.

Az előző évekhez hasonlóan, idén sem marad el a Pityókafesztivál, a Borudvar, de lesz utcazene, termék- és kézműves vásár, és a legkisebbekről sem feledkeznek meg, hiszen az általuk jól ismert Csíkos, pöttyös, kockás gyermekek terére hívják önfeledt mókázásra. Az esti bulikról az Urbanizé Garden gondoskodik.
A részletes program a www.oszisokadalom.ro honlapon érhető el.

Hozzászólások