Hirmondo

Szenzációs felvonulást láthattak

Szenzációs felvonulást láthattak

Trabantokkal, régi autókkal telt meg Kovászna városa múlt hétvégén. Hetven autóval, tizenöt motorbiciklivel nagyjából kétszázan vettek részt a háromnapos, 13. alkalommal megszervezett Trabant-találkozón, amelyet ezúttal is Domaházi János, a Dre Racing Team Sport Club elnöke és Olosz Levente helyi vállalkozó szervezett meg az önkormányzat támogatásával.

Hirdetés
Hirdetés

A szenzációsra sikeredett felvonulás után a fürdőváros főterén, a Supercoop előtti téren tekinthették meg az érdeklődők a különböző évjáratú, formájú, állapotú régi autókat. A Trabantok mellett felvonult néhány öreg Wartburg, Skoda, Fiat és 1300-as Dacia is. Minden autótulajdonos részvételi oklevelet kapott, amelyeket Domaházi János adott át.

– Az utóbbi két évben nem sikerült megszervezni a találkozót a pandémia miatt, ezért is örülök, hogy idén ilyen nagy érdeklődésnek örvendett, fantasztikus programmá kerekedett. 70 autó érkezett az ország különböző pontjairól, közel 200-an gyűltünk össze. Ezekkel a számokkal elnyertük az első helyet az országos találkozók sorában, ugyanis sehol máshol nem vonult fel ilyen szépszámú régi kocsi . Fontosnak tartjuk megszervezni ezt, ha lehet, minden évben, hiszen a városban már hagyománya van, ugyanakkor tudjuk azt is, hogy a trabantosok összetartanak, igényük van ehhez hasonló találkozókra – fejtette ki megkeresésünkre Domaházi.

Gyerő József polgármester elmondta, minden alkalommal támogatják a Trabant-találkozót, de minden ehhez hasonló programsorozatot, hiszen ezáltal szélesebb körben is ismertebbé válhat a város, az üdülőtelep.

A felvonulás után a Tündérvölgybe érkeztek az autótulajdonosok, ahol szabad foglalkozással, bográcsozással folytatódott a program. A napot és az idei találkozót a szombat esti tábortűz melletti beszélgetés zárta. 

A találkozások ideje nem járt le a fürdővárosban, ezúttal a motorosok gyűlnek össze a Tündérvölgybe augusztus 20-án, szombaton. 11 órakor kezdődik a gyülekező a Supercoop előtti parkolóban, onnan vonulnak fel a motorosok a Tündérvölgybe 12 órai indulással. A szervező Road Riders Motor Team jó hangulatot, kaját, piát ígér az érdeklődőknek, de meghívójuk szerint számos vetélkedőnek is tanúi lehetnek, akik arra járnak. Szeretettel várnak minden érdeklődőt, a belépés ingyenes.

Hozzászólások