Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Alakul az Árvácska óvoda

Alakul az Árvácska óvoda Kovászna megye

Új tűzvédelmi előírások miatt kell módosítani az Árvácska óvoda megvalósíthatósági tanulmányába foglalt költségbecsléseken, ugyanis más anyagokat kell használni a belső felújításokhoz, mint amit eredetileg beterveztek. A módosításokat tanácshatározattal kell megerősíteni Sepsiszentgyörgyön.

Tanintézményekben nem szabad olyan műanyagokat használni, amelyek egy esetleges tűz esetén mérgező gázokat, füstöt bocsátanának ki. Így az eredeti, 2017-ben összeállított projektbe még műanyag keretes nyílászárók voltak belefoglalva, ezeket most ki kell cserélni alumíniumból készültekre, ugyanígy a belső ajtókat is. Ez maga után vonja az ezek be- és felszerelésével járó munkadíjak változását is. Így az eredetileg 3.509.000 lejes költségvetés (áfa nélkül) 4.078.000 lejre nőtt, ezen belül is a korábbi munkadíj 32,42%-kal megemelkedett.

Az épület felújítása már augusztusban megkezdődött. Ennek célja az óvoda energiafelhasználásának legalább 30%-os csökkentése, azaz az épület energiahatékonnyá és komfortossá tétele, ennek megfelelően a falakat és az alapot is szigetelik, LED-es világítást vezetnek be, és fotovoltaikus paneleket szerelnek fel. Az igazgatónő tájékoztatása szerint jó ütemben haladnak a munkálatokkal. A kivitelezési határidő jövő év vége. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás