Hirmondo

RÖVIDEN

Okos utcabútorokat vásárolnának

Az Országos Helyreállítási Terv (PNRR) által biztosított finanszírozási lehetőségeket kihasználva okospadok és okoskukák beszerzésére nyújtott be pályázatot az önkormányzat. Tervek szerint a 27 darab internet-elérhetőséget és telefontöltési lehetőséget nyújtó üllőalkalmatosságot a központi és a vajnafalvi parkban helyezik majd el, akárcsak a 15 darab okoskukát. Mindezeken kívül a város központi zöldövezetében egy okos szökőkutat is telepítenének. A beruházás által a városvezetés a mai kor igényeinek megfelelő körülményeket kíván biztosítani a szabadidő eltöltésére.

Megfordult a közlekedési irány

November 21-től megváltozott a forgalmi rend a vajnafalvi lakónegyedet átszelő útszakaszon. Az új közlekedési szabályok értelmében a Ștefan cel Mare nevét viselő főútról a Székely utcán keresztül lehet bekanyarodni a negyedbe, a főútra visszahajtani pedig a Testvériség és Ady Endre utcákon végighaladva lehet. Az intézkedést a környéken élők javaslata alapján vezették be. A városháza képviselői arra kérik a forgalomban résztvevőket, hogy vezessenek óvatosan és tartsák be az újonnan bevezetett szabályozásokat.

Motoron érkeznek a Mikulások

Az előző évekhez hasonlóan, december 5-én este idén is felvonulnak a motoros Mikulások Kovásznán, azonban a megszokottól eltérően nem fognak ajándékokat osztogatni a nézelődőknek. A piros ruhás nagyszakállúak által előkészített ötszáz ajándékcsomag kiosztására a délelőtti órákban kerül sor a város óvodáiban. 

Díjazták Czilli Arankát

November végén idén is átadták Budapesten Az év legsikeresebb szerzője díjat azoknak, akiknek a könyveit a legnagyobb példányszámban vásárolták meg az elmúlt tizenkét hónap során, és akik maguk is sokat tettek könyvük népszerűsítése érdekében. Ebben az évben Jánoki-Kis Viktória az Átlépsz velem a víz fölött, Halmai Tamás a Jáde és kavics Tao-tö-king-átírat és Czilli Aranka A varázslatos szekrény – versek és mesék gyermekeknek és felnőtteknek című kötetéért kapta az elismerést.

Hozzászólások