Hirmondo

RÖVIDEN

Szolgálati lakások épülnek

Múlt pénteken Gyerő József, Kovászna város polgármestere Para Sándor városmenedzserrel együtt Bukarestbe utazott, hogy a Fejlesztési Minisztérium székhelyén aláírják az Országos Helyreállítási Terv (PNRR) keretében jóváhagyott, szolgálati lakások építésére vonatkozó projekt finanszírozási szerződését. Az önkormányzat hat lakrész építését tervezi a városban dolgozó egészségügyi szakemberek, orvosok és pedagógusok számára. A lakásokat korszerű, közel nulla energiafelhasználású (nZEB típusú) épületben alakítják majd ki. A projekt értéke 2.580.044,66 millió lej.

Megújult a romos közvécé

A hideg időszak beállta ellenére tovább folytatódnak a karbantartási munkálatok. Ezúttal a várospiaci illemhely újult meg kívül-belül. A polgármesteri hivatal saját forrásaiból fedezett beruházása során kicserélték a nyílászárókat, kijavították a vakolatot, új csempe került a falakra és a padlóra, vécéfülkéket alakítottak ki, illetve új mosdókagylót és piszoárokat szereltek fel.

Készülnek a korcsolyaszezonra

Az önkormányzat munkatársai hozzáláttak a Lőrincz Zsigmond Sípálya szomszédságában lévő korcsolyapálya kialakításához. Az időjárási viszonyok függvényében a nyitás időpontját a következő napokban közlik.

Teremfociztak a fiatalok

December 17-én a FIKOSZ szervezésében teremfoci-bajnokságra került sor a vajnafalvi sportcsarnokban. A hatalmas sikernek örvendő megmérettetésen 12 csapat vett részt. Az első helyezést a kovásznai Argo csapat érte el, a második helyen az orbaiszéki települések vegyes csapata, a Jackpot végzett, a papolci fiatalokból álló Just For Fun bronzérmes lett. Érdeklődésünkre Sinka Norbert, a Fiatalok Kovásznáért Szervezet elnöke elmondta, az eseménynek 2023-ban biztosan lesz folytatása. Reményei szerint a bajnokságot jövő télen már az új sportcsarnokban rendezik meg, ahol több szurkolót, nézőt tudnak majd vendégül látni. Végül köszönetét fejezte ki a helyi önkormányzatnak, amiért ingyenesen rendelkezésükre bocsátották a termet.

Hozzászólások