Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Újra gyerekrajzokkal festik át a Tamási Áron Színház homlokzatát

Újra gyerekrajzokkal festik át a Tamási Áron Színház homlokzatát Kovászna megye

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala és a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület (Visit Covasna) decemberben harmadik alkalommal festi át gyermekrajzokkal a Tamási Áron Színház épületét. A videomapping keretében gyermekrajzok elevenednek meg a színház homlokzatán, igazi karácsonyváró közösségi élményt nyújtva az egész családnak.  

Hirdetés
Hirdetés

A 2019 óta hagyományossá vált fényrajzokat, amelyek a Tamási Áron Színház homlokzatán elevenednek meg, a város minden lakója nagyon várja, kicsiktől a nagyokig. A tavalyi év során 3 napon keresztül közel 2200 fényrajzot vetítettek az épület homlokzatára.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata idén is karácsonyi tematikájú rajzok készítésére kéri fel az óvodás és iskolás gyerekeket, és arra, hogy engedjék szabadon képzeletüket. Az alkotásokat az épület homlokzatáról készült rajzlapra készíthetik grafit- és színes ceruzával, vagy filccel, a zsírkréta és a vízfesték használata kevésbé javasolt, mert a digitalizálásnál nem érvényesülnek a színek. A rajzokat december 20-22. között vetítik 18-21 óra között.

A rajzlapokat a Polgármesteri Hivatal munkatársai személyesen juttatják el az összes tanügyi intézménybe november 27. és 29. között, ugyanakkor ezeket igényelni is lehet ingyenesen a Városimázs Irodából (1918. december 1. utca, 6-os szám). Az elkészült rajzokat ugyanide várják vissza december 11-ig.  

A rajzokat egy szakmai zsűri értékeli majd, a legötletesebbeket díjazni fogják különböző kategóriákban. A díjátadó ünnepségre december 22-én 18:00 órától kerül sor a Karácsonyi vásár kőszínpadán.

(közlemény)

Fotó: Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás