Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Önfejlesztésre buzdítják a sepsiszentgyörgyi fiatal nőket

Önfejlesztésre buzdítják a sepsiszentgyörgyi fiatal nőket Kovászna megye

Az eddigieknél némileg kevesebb rendezvénnyel, de annál több egyéni fejlődést ösztönző programmal várja a kikapcsolódni és tanulni vágyó sepsiszentgyörgyi fiatal nőket a városi önkormányzat ifjúsági irodája idén. A kezdeményezés az ifjúsági konzultációra adott válaszként született meg 2022-ben, és azóta is siker övezi.

Hirdetés
Hirdetés

A 2021-ben indított ifjúsági konzultációban 1122 helyi fiatalt kérdeztek arról, hogy milyen kérdések, témák foglalkoztatják őket legfőképpen. Mint kiderült, több terület iránt is érdeklődnek, sokan az önismeret, mentális egészség és kapcsolati témában szeretnének több támogatásra lelni és válaszokat kapni a felmerülő kérdésekre. Így Vargha Fruzsina, Sepsiszentgyörgy alpolgármestere az ifjúsági irodával útjára indította a Mi nők programot azzal a céllal, hogy helyet és teret adjon a 18 és 35 év közötti nőknek a találkozásra, hogy megosszák egymással a tapasztalataikat, és együtt találjanak megoldásokat a felmerülő problémákra, amelyekkel a hétköznapokban szembesülnek.

Kérdésünkre az alpolgármester elmondta, hogy mindeddig 121 fiatal nő vett részt a rendezvényeken, amelyek alkalmával meghívott szakemberekkel vitattak meg különböző kérdéseket, többek között a munkavállalás, kapcsolati problémák, életmód és tudatos táplálkozás témákat is érintették. Ezenkívül rendszerint az önismeret és a természetes szépségápolás is részét képezi a beszélgetéseknek, tavaly éppen egy természeteskozmetikum-készítő műhelymunka váltotta ki a legnagyobb érdeklődést a hölgyek körében, valamint A szeretet 5 nyelve című rendezvény is népszerű volt. „Olyan közösséget szeretnénk létrehozni, ahova a résztvevők szívesen visszajárnak, ahol feltöltődnek, fejlődnek és tanulnak. Fontosnak tartom, hogy ne csak szakmai tudást kapjanak, hanem kreatív és érdekes műhelyfoglalkozáson is részt vegyenek” – fogalmazott Vargha Fruzsina a kezdeményezést népszerűsítő videóban. 

A kezdeményezők 2024-ben újabb meglepetéseket tartogatnak a résztvevők számára. Az alpolgármester megkeresésünkkor elmondta, hogy az elmúlt években elsősorban rendezvényeken keresztül szólították meg a hölgyeket, idén ebből kevesebb lesz, és inkább arra fognak koncentrálni, hogy az egyéni fejlődést támogassák. „Mentális egészség, életmód-tanácsadás, szépségápolás területeken szeretnénk számukra egyénített, támogatásszerű szolgáltatásokat elérhetővé tenni. Viszont mivel ez a program mégiscsak a közösségépítést szolgálja, ezért időről időre találkozni is szeretnénk majd velük, emiatt nem iktatjuk ki teljesen a workshop-jellegű eseményeket sem” – fogalmazott az elöljáró.

Fotó: Mi nők Facebook-csoport

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás
Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2024. január 11., 6:46
    ÉRTÉKELÉS: 3

    Khm….. Szépségápolás…jó téma. Csak kétlem, hogy ezzel, közpénzből (jól)fizetett önkormányzati alkalmazottaknak kellene foglalkozniuk.

  • User
    Dátum: 2024. január 11., 21:36
    ÉRTÉKELÉS: 2

    kezdetben megtanulhatnanak fozni es takaritani ami elengedhetetlen egy haztartas vezetesehez es akkor nemcsak elettarsi kapocsolatban lennenk elen. ha csak mukorom pothaj sminkelesen es shoppingolason tul mast nem tudnak akkor megsugom a csaladalapitas se fog menni mert hamar valas lesz belole

  • User
    Dátum: 2024. január 11., 21:03
    ÉRTÉKELÉS: 0

    35 felett az mar nem szamit nonek vagy kiment az mar garanciabol? es hol van az eselyegyenloseg? a ferfiakkal meg ki foglalkozik hogy fejlodhessenek? ha ok is ezt halgathasssak akkor ne csodalkozzunk ha mind elnoiesednek ok is! annyi tukor van mar sajnos a romlasra a mai vilagban kar hogy nem ferfi az alpolgi