Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Újabb ékköve lesz Sepsiszentgyörgynek a Borvíz utcai óvoda

Újabb ékköve lesz Sepsiszentgyörgynek a Borvíz utcai óvoda Kovászna megye

Jó ütemben haladnak Sepsiszentgyörgyön a Borvíz utcai új bölcsőde és napközi építési munkálatai, közölte Antal Árpád polgármester. Kovászna megye székhelyén emellett még három óvoda épül, egy másikat pedig felújítanak.

Hirdetés
Hirdetés

A Borvíz utcai óvodában jelenleg az épület falainak és tetőzetének a hőszigetelése van folyamatban, illetve a tetőszerkezeten dolgoznak, és a belső munkálatokkal is haladnak. Az új, 600 négyzetméteres napközi 60 óvodást tud majd befogadni (korábban szó esett arról, hogy a Waldorf-csoportokat helyezik ide), illetve 20 bölcsődésnek is helyet biztosít.

Fotó: Vargyasi Levente

A városban további három óvoda építése is a megvalósítás valamely szakaszában van, az egyik az unitárius egyházközség partnerségével és telkén épül a George Enescu utcában; ide 15 gyermeket várnak.

A szépmezői lakónegyedben 20 gyermek számára épül óvoda, míg az Országos Befektetési Társasággal (CNI) kötött szerződés alapján és annak finanszírozásával a Nicolae Iorga utcán is egy nagy, 70 férőhelyes napközit húznak fel a közeljövőben – ez ügyben most van folyamatban a közbeszerzés a kivitelezésre.

A Hófehérke óvodát is korszerűsítik

A sepsiszentgyörgyi önkormányzati képviselő-testület legutóbbi ülésén elfogadták a Hófehérke óvoda felújítására vonatkozó műszaki tervet. Az 1970-es években épült, lapos tetős óvodára már nagyon ráfér a korszerűsítés.

A Hófehérke óvoda felújítását, energetikai hatékonyságának növelését a fejlesztési minisztérium finanszírozza az Országos Helyreállítási Program keretéből. A munkálat értéke 15 millió lej.

Fotó: Bodor Tünde

Ezúttal nemcsak a födémet, falakat, padlót szigetelik, hanem kicserélik a nyílászárókat, felújítják a villanyhálózatot, a világítótesteket is hatékonyabbakkal váltják fel. Egyúttal akadálymentesítik az épületet és a mosdókat, illemhelyiségeket, illetve a modern tűzvédelmi követelményeknek is eleget tesznek.

A műszaki terv elfogadását követően az önkormányzat kiállíthatja az építési engedélyt és kiírhatja a közbeszerzést a kivitelezésre. Hogy maga a munkálat mikor kezdődik el, és annak idejére hogyan oldják meg az óvodába járó gyermekek elhelyezését, arról az illetékesek korainak tartották nyilatkozni.

Címlapfotó: Vargyasi Levente

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás
Hozzászólások