Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Halálos motorbaleset Maksánál

Halálos motorbaleset Maksánál Kovászna megye

Halálos kimenetelű motoros baleset történt a 11-es országúton, Maksánál szombaton délután, melynek nyomán egy kiskorú is megsérült. Néhány órával a tragédia előtt a közeli Kökösnél három autó ütközött össze.

Hirdetés
Hirdetés

A Kovászna Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint egy 72 éves, belga állampolgárságú férfi a 11-es országúton haladt motorkerékpárral Kézdivásárhely irányából Brassó felé, amikor Maksánál egy járműsor előzésébe kezdett és összeütközött egy 61 éves, Tulcea megyei férfi által vezetett gépkocsival. A balesetben a motoros életét vesztette és a gépjármű egy utasát kórházba szállítottak orvosi ellátásra. A 61 éves férfit alkoholszondával vizsgálták, az eredmény negatív lett.

A balesetről a Kovászna megyei tűzoltóság is közleményt adott ki, melynek értelmében a helyszínre irányítottak egy tűzoltóautót, egy rohammentő-egységet (SMURD), valamint egy mentőautót is. A motoros esetében csak a halál beálltát tudták megállapítani, míg a gépkocsi utasát, egy kiskorút agyrázkódás miatt szállították kórházba.

A baleset körülményeinek tisztázása érdekében gondatlanságból elkövetett emberölés és testi sértés miatt indult kivizsgálás.

Nem az egyetlen baleset a környéken

Nagyjából 20 kilométerre a tragédia helyszínétől, szombat dél körül három autó ütközött össze: a Kovászna Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint egy 22 éves sofőr személygépkocsijával a 11-es országúton haladt Kézdivásárhely irányából Brassó felé, amikor áttért a menetiránnyal ellentétes sávba és összeütközött egy 42 éves férfi által vezetett gépjárművel.

A becsapódás következtében utóbbi gépkocsi a fémkorlátnak ütközött, majd egy 67 éves nő által vezetett, Kézdivásárhely felől Brassó irányába közlekedő gépkocsiba csapódott. A baleset nyomán az autók utasait a helyszínen ellátták, egy 42 és egy 18 éves utast kórházba szállítottak.

A három sofőrt alkoholszondával ellenőrizték, amely egyiküknél sem mutatott pozitív eredményt. Ezt követően biológiai mintát vettek tőlük, hogy megállapítsák a pontos alkoholszintjüket.

Az ügyben gondatlanságból elkövetett testi sértés vádjával indult büntetőeljárás, a rendőrök folytatják a vizsgálatokat a baleset körülményeinek tisztázása érdekében.

Fotó: Kovászna Megyei Rendőr-főkapitányság

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás
Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2024. július 23., 18:44
    ÉRTÉKELÉS: 3

    A törvény az törvény amit be kell(ene) tartani!Viszont azokkal is baj van akik megtanulták az iskolában hogy a felezővonalig mehetnek és joguk van mindenhez.Saját tapasztalatból mondom hogy azokon az utakon(ahol a baleset történt) ha mindenki huzódik egy keveset 3 autó nyugodtan elfér.