Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kisvonattal is lehet menni a baróti városnapokra

Kisvonattal is lehet menni a baróti városnapokra Kovászna megye

A múlt héten sport-, ezen a héten kulturális események színesítették a Barót 800 rendezvénysorozatot. Szombaton történelmi zászlók felvonultatásával kezdődnek a városnapok.

Hirdetés
Hirdetés

Szombat 10.30-kor székely történelmi zászlókat lobogtató hagyományőrző huszárok vonulnak végig Erdővidék központjának utcáin – ez jelzi a Barót 800 rendezvénysorozat keretében zajló kétnapos városünnep kezdetét. 10.30-ra a Millennium parkba, illetőleg az ottani millenniumi emlékműhöz van meghirdetve a gyülekező, ahol a Magyar Szent Korona másolata is ki lesz állítva koronaőrség kíséretében. A vendégek, résztvevők innen vonulnak fel a Diákdombig, ahol Benedek Huszár János polgármester hivatalosan is megnyitja a városnapokat, és felavatják azt az andezitből készített emlékművet, amely Barót település első írásos említésére utal. De már ennek előtte, 10 órától átmozgató jógával, hangfürdővel kezdhetik a napot az RMDSZ-sátorban azok, akik kedvet éreznek hozzá!

Pontban délben ökumenikus istentiszteletet tartanak a római katolikus templomban, 13 órakor már a rendezvény helyszínén, a Városligetben zendít rá az Erdővidéki Egyesített Fúvószenekar, 14 órakor pedig a Fuse Band nevű rezesbanda – tájékoztatott Nagy Zoltán programkoordinátor. 15 órakor az erdővidéki néptánc-találkozó rajtol, amit a Barátság Tánclépésben névre kereszteltek el a szervezők, 16:30-kor a baróti művelődési ház Syncron Táncegyüttese, 18 órakor pedig a Bekecs Néptáncegyüttes lép fel.

Az esti szórakozást 19.30-tól a helyi talentumokat felvonultató Illúzió, 20.30-tól pedig az Illés–Fonográf emlékzenekar biztosítja, míg az utcabálhoz a sarkadi Grund zenekar húzza a talpalávalót.

Az Opra Music Center előadásának vasárnap délután tapsolhatunk. Fotó: Opra Music Center/Facebook

Vasárnap 12:30-kor a Gaál Mózes Általános Iskola gyerekeinek műsora adja meg az alaphangot, 13.30-kor a zene iránti szeretetéről és elhivatottságról közismert Opra Balázs József alapította Opra Music Center produkciója következik. Egy órával később zenés interaktív gyermekműsor szerepel a programtervben, Mese habbal címmel.

15:30-kor a Mozaik Tánccsoport lép színpadra, 16.30-kor a Cassical Singers ad elő operett-slágereket, 18 órakor pedig a Kátai Boróka, Ilyés Szilágyi János, Demeter Balázs és Mátyás Péter összetételű Day By Day zenekar mutatkozik be az erdővidéki közönségnek. Este 8-kor Pittyes 2es és Gyufa igyekszik megdolgoztatni a hasizmokat, az utána következő 4S Street-koncertet és egyben a városnapokat tábortűz és közös éneklés zárja.

Emellett gyermekfoglalkozások is lesznek, az RMDSZ-sátorban beszélgetések, könyvbemutató, és a lacikonyhások is minden bizonnyal a helyzet magaslatán fognak állni. A Városligetre folyamatos kisvonat-járatot is biztosítanak a szervezők, amely ingyenesen szállítja a rá felszállókat.

Címlapfotó: Benedek Huszár János/Facebook

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás