Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Méghogy nincs szükség rájuk – olvassák el négynapi munkájuk mérlegét

Méghogy nincs szükség rájuk – olvassák el négynapi munkájuk mérlegét Kovászna megye

Gyerekeikkel rosszul bánó szülőkkel szemben jártak el, drogos sofőröket kaptak el, tüzet oltottak, autóra zuhant fától szabadították fel a járművet – igencsak szerteágazó a Nagyboldogasszony-napi hosszú hétvége mérlege a Kovászna megyei rendőrök, csendőrök és tűzoltók munkája tekintetében.

Hirdetés
Hirdetés

A közszférában dolgozók hosszú hétvégéje folyamán a Kovászna megyei rendőrség több mint 100 fővel felügyelt a forgalom rendjére és a közrendre, utóbbira a csendőrséggel együtt. A 112-es sürgősségi segélyhívó számon ez idő alatt 180 hívást regisztráltak. Az augusztus 15-19. közötti időszak mérlegét Alin Pahonțu Kovászna megyei rendőrparancsnok, Adrian Nichifor csendőrparancsnok és a Kovászna megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség szóvivője hétfőn sajtótájékoztatón foglalta össze.

A hétvége rendőrségi mérlegében 54 bűncselekmény szerepel, 30 esetben tetten érték az elkövetőket. Az említettek közül 20 kihágás jogi természetű volt, 23 esetben pszichoaktív szerek vagy alkohol hatása alatt levő sofőröket és forgalomba be nem írt járművet vezető, vagy jogosítvány nélküli sofőröket sikerült kiszűrniük a forgalmi rendészeknek.

A 28 közúti razzia során összesen 826 járművet ellenőriztek. Az észlelt kihágásokért 364 bírságot róttak ki, 36 esetben közúti forgalmi vétség, 36 esetben közrend elleni vétség miatt, 4 esetben pedig a faanyag szállítására vonatkozó szabályok megszegése miatt. A 4 nap alatt kirótt bírságok összege meghaladta a 220 ezer lejt.

Balró jobbra Rechitean Alexandru Marius tűzoltósági szóvivő, Alin Pahontu rendőr-, illetve Adrian Nichifor csendőrparancsnok. Fotó: Bodor Tünde

A csendőrség 39 esetben járt el a négy nap alatt, összesen több mint 11 ezer lejre büntették a zavargókat. Medvék elriasztásához is szükség volt a hatóságokra, főleg Bükszádon, Bálványoson, Torján, Gelencén jelentek meg a vadak, még nappal is.

Az említett időszak alatt öt személy került 24 órára a rendőrség fogdájába: ketten azért, mert Gidófalván összeverekedett; egy Bodzafordulón hőzöngött; két uzoni szülőt pedig gyermekeikkel való rossz bánásmód miatt vettek őrizetbe. 

Disznópajta lángolt, de az állatok megmenekültek

Rechițean Alexandru Marian, a megyei katasztrófavédelmi felügyelőség szóvivője beszámolt arról, hogy noha csak egy tűzeset volt az elmúlt négy napban, 80 esetben kérték a tűzoltóság segítségét. Sepsiszentgyörgyön szombat délután a vihar kidöntött két fát, egy esetben autóra esett egy nagyobb ág, ezek eltávolításához is szükség volt a tűzoltókra, de mozgásképtelen, túlsúlyos személyek szállításához, 65 esetben pedig elsősegélynyújtáshoz riasztották őket.

A szombati heves zivatar, illetve egy villámcsapás következményeként kora este Maksán kigyúlt egy disznópajta, de csak mintegy 50 négyzetméteren károsodott a tető, a hat sertést sikerült kimenteni. Egy személy pánikrohamot kapott, őt kórházba szállították.

Vasárnap Oltszem közelében három autó ütközött, egy pedig azért rohant árokba, mert el akarta kerülni az ütközést. A szerencsétlen esemény nyomán az autók kilenc utasából heten szorultak sürgősségi, illetve kórházi ellátásra, egy gyermeket súlyos fejsérüléssel helikopterrel Marosvásárhelyre szállítottak, egy pedig visszautasította a kórházba szállítást.

Képünk illusztráció.

Fotó: Pinti Attila

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás
Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2024. augusztus 21., 12:55
    ÉRTÉKELÉS: 6

    Ügyesek!
    A falu kijáratánál miért radaroznak?! Ja, hogy falu közt a többség betartjuk a sebességhatárt!
    Kell a pénz, de ez mennyire fair, hogy az utolsó ház kapujából 1 kék Loganból radaroz a rendőrnő?!

  • User
    Dátum: 2024. augusztus 23., 13:43
    ÉRTÉKELÉS: 5

    A tűzoltókat és a rendőröket nem lehet egy napon emlegetni. Az előbbiek előtt le a kalappal. Az utóbbiak sem a renddel sem az őrséggel nem foglalkoznak. Augusztus első két hetében hajnalig tomboltak a,, romák ” a város (egyik) legforgalmassabb sugárútján. Az egész évben járőröző,, rendőreink” messziről elkerülték őket!