Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A parkolási szabályok betartását ellenőrzi a helyi rendőrség

A parkolási szabályok betartását ellenőrzi a helyi rendőrség Kovászna megye

Néha a gyalogosok vagy a babakocsit toló kismamák nehezményezik, hogy nem férnek a járdán parkoló autóktól, máskor az autósok panaszkodnak, hogy lehetetlen máshol és máshogy parkolniuk. A Sepsiszentgyörgyi Helyi Rendőrség most az utóbbiakat vette célkeresztbe.

Hirdetés
Hirdetés

Az elkövetkező hetekben a Sepsiszentgyörgyi Helyi Rendőrség fokozottan ellenőrzi a parkolási szabályok betartását. Sokan ugyanis nem tudják, hogy a vonatkozó jogszabály változott: korábban a járdákon lehetett parkolni, ha maradt hely a gyalogosforgalomnak, az új előírások értelmében azonban nem szabad a járdán parkolni.

A járdán részben, vagy az autó teljes terjedelmével csak akkor szabad járművel megállni vagy parkolni, ha azt jelzőtábla, vagy útburkolati felfestés megengedi. Ha tehát sem tábla, sem útburkolati jel nem teszi lehetővé a megállást, abban az esetben tilos a parkolás.

A helyi rendőrség gyakran kap lakossági bejelentést arra vonatkozóan, hogy egy-egy helytelenül parkoló autó zavarja a forgalmat.

„Meglepően sokszor fordul elő, hogy egy-egy lépcsőház bejáratát torlaszolja el valaki autóval, a lakók kerekes székkel, babakocsival nem tudnak kijönni. Annak is tudatában vagyunk, hogy a parkolóhelyek száma korlátozott. Hogy a jogszabály a valóságban mennyire alkalmazható, azzal nem foglalkoztak akkor, amikor elfogadták, mert a járdákon parkoló autók száma olyan nagy, hogy ha a teljes állományunkkal, a városi rendőrségi kollégákkal együtt indulnánk el bírságolni, akkor sem tudnánk minden szabálysértőt megbüntetni. Miután van egy egyértelmű jogszabály, azt sem mondhatjuk, hogy csak bizonyos esetekben bírságolunk, mondjuk csak azokat, akik tényleg zavarják a forgalmat” – közölte Hadnagy István, a Helyi Rendőrség vezetője.

A Sepsiszentgyörgyi Helyi Rendőrséget a 0739-886992 Whatsapp számon vagy a 0800-800767 zöld számon lehet a hasonló vétségekről értesíteni. Ilyen esetekben a helyszínen a gyalogosokat korlátozó, otrombán parkoló autótulajdonos mellett minden más szabálysértőt is megbüntetnek.

A helyi rendőrség közleményében mindenkit arra int, hogy ne csak a büntetéstől való félelmükben parkoljanak helyesen, a többiek biztonságára, a közlekedés akadálytalanságára is figyeljenek e oda.

Fotó: Sepsiszentgyörgyi Helyi Rendőrség

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás
Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2024. augusztus 28., 23:58
    ÉRTÉKELÉS: 19

    Ilyen kevés van! A szentgyörgyi „helyi” rendőrök ne kákán keressék a csomót, hanem élhetőbbé, biztonságosabbá tegyék a várost!!!!
    Ma 1 percre!!! álltam meg a központ környékén és máris mellettem nyomkodni kezdte a kütyűjét az 1ik rendőr! Honnan termett ott 1ből? Miért? Hányan vannak??? Hatékonyok???
    Onnan a Sepsi centerbe vezetett az utam…. Gyerekek!!! Ennyi koldust mind ma nem láttam! Ha 10 guberálót,agresszív cigót nem láttam, akkor 1et sem! Az utcán: dămi un leu, măcar sticla!😁(din mână), másik sereg bent a gyorsbüféknél: dămi ceva nenea, aia ne😅 1 asszonyka 3 purdéval! Szabály szerűen a kukából eteti!!! Nézzék vissza 3 körül a felvételeket! A jövő koldusait, bünözőit nevelik! Csodálkozunk az Őrkőn?! Tragikomédia! Sem a polgármesteri hivatal, sem az egyház, sem a rendőrség nem tett semmit az utóbbi 34 évban! Akik a hìres demokráciában születtek, lassan unokáikkal koldulnak!!!! Ide unió, oda emberi jogok lépni kell, minősíthetetlen!!!!
    Kár azt a pár egyenruhás bábut tartani, hogy a főnökök parkoló helyére vigyázzanak!!!
    Szánalmasak vagytok! Igazi balkáni csürhe!!!!!

  • User
    Dátum: 2024. augusztus 29., 8:18
    ÉRTÉKELÉS: 9

    Kevés a fóka és sok az eszkimó. A helyzet csak rosszabb lesz és a büntetések egyáltalán nem a megoldás irányába mutatnak, csupán növelik a helyi költségvetés bevételeit.

  • User
    Dátum: 2024. augusztus 29., 13:59
    ÉRTÉKELÉS: -4

    Vannak olyan utcak, ahol parkolni, megallni csakis es kizarolag a jardan lehet. Ha nekem abban az utcaban dolgom van, netan ott lakok, akkor ilyen esetben mi a helyzet, foleg, ha alternativat nem kinal a polgarmesteri hivatal.

    • User
      Dátum: 2024. augusztus 30., 11:17
      ÉRTÉKELÉS: 4

      Ilyen helyzetben máshol áll meg és odagyalogol, buszozik, biciklizik. Most jöttem haza egy külföldi nyaralásról. Egy bizonyos városban kétszer is majdnem 45 percet mentem körbe míg le tudtam parkolni, azt is 4-5 buszmegállóval arrébb. Mégse állt senki se a járdán, se az útkereszteződésekben. Mert ha azt teszed jön a büntetés és az autó elszállítása.

        • User
          Dátum: 2024. szeptember 3., 10:05
          ÉRTÉKELÉS: 10

          Mindenkinek van kifogása, miért kell pont ott megállni. Ettől még szabálytalan és jár a büntetés. Kisgyereket is lehet nevelni autó nélkül. Ha járható a járda még lehetne tolni is rajta a babakocsit.

  • User
    Dátum: 2024. augusztus 31., 19:40
    ÉRTÉKELÉS: 6

    Nem beszelve a sebesseg betartasarol, ahogy atmesz a szomszedba, azonnal betartod az 50-est es a 90-est, mert hanem jon a level….Minden attol fugg, hogy mennyire van ellenorizve. Ha nincs, annak annyi.

    • User
      Dátum: 2024. szeptember 3., 12:52
      ÉRTÉKELÉS: 4

      Erre jó példa Árkos is. Végre van járda (olyan amilyen, ott ahol van, de van). Tele van rajta parkoló autókkal. A buszmegálló is. Faluban. Ahol mindenkinek udvara van. És mindig ugyanazok állnak ugyanott.

    • User
      Dátum: 2024. szeptember 2., 11:25
      ÉRTÉKELÉS: 4

      Egyetértek azzal, hogy ez minden csak nem zöld. Ha előre tudom, akkor lehet autót se bérlek vagy jobban utánanézek a parkolási lehetőségeknek. Bíztam a szállás leírásában… De! Nem ez a poszt lényege, hanem az, hogy egy Szentgyörgynél kisebb lakosságú városban sokkal rosszabb parkolási körülményekkel sem parkolnk a járdán! Sőt a felestett vonalakon kívül sem. A sok autót pedig nem a város teszi az utcára, hanem az emberek. Helyet pedig sokszor csak bontással lehet létrehozni. Egyetlen megoldás, hogy ha nem muszáj akkor ne autózzunk.

    • User
      Dátum: 2024. szeptember 4., 7:02
      ÉRTÉKELÉS: 5

      45 perc alatt gyalog is eljutsz bárhova Sepsiszentgyörgyön. Ha te nem szeretsz gyalogolni, legalább másokat hagyj ! Néhol úgy tele a járda, hogy a gyalogos leszorult az úttestre.