Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kovásznai városnapok: a banzáj és a kultúra jól megfér egymás mellett

Kovásznai városnapok: a banzáj és a kultúra jól megfér egymás mellett Kovászna megye

Szeptember 6–8. között szervezik a kovásznai városnapokat, immár 25. alkalommal. Ahogyan azt megszokhattuk, minden korosztálynak és minden ízlésű érdeklődőnek kínálnak könnyebb és tartalmasabb szórakozási lehetőséget.

Hirdetés
Hirdetés

A városnapok pénteken rajtolnak a központban, de azt megelőzően több kulturális esemény hangolja a közönséget a hétvégi mozgalmasabb-zajosabb rendezvényekre: ilyen Toró Attila fotótárlata a Kádár László Képtárban, a Ringató gyermekfoglalkozás Erőss Jutkával a művelődési házban, míg Geréb Erika zongorakoncertje a művészetek iránt kedvelőket szólítják meg. Pénteken, még mielőtt Gyerő József polgármester ünnepélyesen megnyitná a városnapokat, tánccal és fúvószenével lépnek fel a Tanulók Klubja növendékei, illetve a barátosiak, de este már nagy húzóerővel bíró sztár hívja a rockrajongókat: Rudán Joe áll színpadra.

Szombaton bográcsból szállnak fel majd jó illatok a sétatéren, ahol a Tündérvár Székely Nagycsaládok Egyesülete és a Vöröskereszt gyerekfoglalkozásokkal várja a családokat, este pedig helyi előadók mutatják be produkcióikat az első kovásznai utcazene-fesztiválon. Eközben délben 11 órától a művelődési házban az arany- és gyémántlakodalmasok köszöntésére is sort kerít a önkormányzat.

Szombaton a téren mulatós- és popzene, retro- és musicalslágerek, több zenei irányzatot mixelő dallamok is felhangzanak: a programban Jeesy, a Pápai Musical Stúdió, a Guess who, a Kelemen kabátban együttes nevére bukkantunk.

A vasárnap főleg a hagyományőrzőké, akik népzenei és néptánc-műsorral szórakoztatják az érdeklődőket. Este 9-ig kell várniuk azoknak, akik a tombolán nyerni szeretnének, de a feszültséget levezethetik a Vunk-, utána a Republic-koncerten, míg 23 órától tűzijátéknak örvendezhetnek a városnapok résztvevői.

Nem feledkeztek meg a sportkedvelők megszólításáról sem a szervezők: a gyerekeknek biciklis és roller-, a pecásoknak horgászversenyt, minifoci-tornát szerveznek, de kosárlabdázni és kézilabdázni is lehet, lábtenisz- és asztalitenisz-bajnokság is lesz.

A Kovászna-Belvárosi Református Egyházközség kertjében (a Papkertben) a Fiatalok Kovásznáért Szervezet a tizen- és huszonéveseknek – a meghívott dj-k zenéje mellett – agytágító előadást és az íriszfotózás világába való betekintést is kínál – de bulit mindenekfölött. Mindezek mellett a hagyományos termékek háromnapos vásárára, a helyi galériák tárlatai és az élő szoborpark megtekintésére is várják az érdeklődőket.

Sajnálatos módon idén elmarad a sokak által várt tündérvölgyi rali, melynek megszervezésére a Román Autósport Szövetség idén nem adott engedélyt a hasonló eseményeken regisztrált balesetek miatt. A szervezők erőfeszítéseket tettek azért, hogy a városnapoknak egy olyan időpontot találjanak, amikor nincs más nagy esemény a megyében, így a hétvégén sok szeretettel várnak minden banzájt, forgatagot kedvelő személyt.

Fotó: Gyerő József/Facebook

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás