Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Erre a konferenciára öltöny helyett sportcipőben is lehet érkezni

Erre a konferenciára öltöny helyett sportcipőben is lehet érkezni Kovászna megye

Alig pár nap van hátra az egészséges életmódra ösztönző, Aktív Székelyföld Konferenciáig. A szeptember 21-én sorra kerülő egynapos előadás-maratonon Németh Balázs volt M1 híradóssal és Pöltl Ákos családbiztonsági szakértővel is lehet találkozni. Már a konferencia teljes programja elérhető.

Hirdetés
Hirdetés

Az eseményt, amelynek a Sepsi Aréna ad otthont, több szempontból is újszerűen közelítik meg a szervezők. „Míg a legtöbben azt gondolják, hogy konferenciákra csak egy szűk réteg járhat és ők is csak öltönyösen, mi egy szélesebb közönséget mozgatunk meg, mégpedig minden székelyföldi embert, aki szeret vagy szeretne mozogni, egészségesebb és aktívabb életet élni” – világítanak rá. Ezenfelül az eseményre csaknem 30, helyi és nemzetközi szinten elismert előadót hívtak meg, hogy példákkal, kezdeményezésekkel, jó ötletekkel adjanak motivációt a résztvevőknek.

Egyetlen nap, öt témakör

Jó gyakorlatokÉletmódstratégiákEgészség- és betegségügyAktív életmód és Kerékpározás – az egész napos rendezvényen ezt az öt témakört járják körül a 15-30 perces előadásokban. A konferenciát Antal Árpád András, Sepsiszentgyörgy polgármestere és Révész Máriusz, a Miniszterelnökség Aktív Magyarországért felelős államtitkára nyitja meg, de a felvezetőben Tánczos Barna és Berencsi Miklós is előadást tart.

12 és 14.30 óra között kap helyet a Jó gyakorlatok szekció, amelyben igazi példaképeket, sikeres programokat ismerhetnek meg a résztvevők. Ilyen lesz Szemán Róbert volt válogatott kenus, Mara Gyöngyvér biológus előadása is.

Késő délután Bíró Barna Botond, a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás, Visit Harghita elnöke, Szántó Lóránt, a Visit Maros Egyesület ügyvezető igazgatója, Deák Gyöngyvér, a Visit Covasna ügyvezető igazgatója és László Endre, a Székelyföldi Turisztikai Desztináció-menedzsment Klaszter elnöke.

Méltó zárás

18.15 órától kerül sor az erdélyi és székelyföldi közönség számára az M1 híradósaként ismert Németh Balázs előadására. A konferenciára nem műsorvezetői tapasztalatait hozza el, hanem arról fog mesélni, hogy a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság vezérigazgatójaként hogyan valósította meg csapatával azt, hogy a vébé világsikert hozott Magyarországnak és Budapestnek.

A 19.45-kor kezdődő előadást a szervezők kiemelten ajánlják szülőknek, pedagógusoknak és középiskolás diákoknak is, amelyre Pöltl Ákos családbiztonsági szakértőt, a Mathias Corvinus Collegium kutató szakértőjét hívták meg. A szakértő a gyerekeket rabul ejtő digitális világ és a mentális egészségmegőrzés témáit járja körbe.

A konferencia teljes programja az Aktív Székelyföld honlapon böngészhető. A rendezvény regisztrációhoz kötött. Jelentkezni és jegyet váltani online lehet, szeptember 16-ig kedvezményesen, azt követően teljes áron. Helyszíni regisztrációra és jegyváltásra is lehetőség van a konferencia napján.

Fotó: Pexels

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük