Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ingyen tanulhatnak fotózni, filmezni a kovásznai fiatalok

Ingyen tanulhatnak fotózni, filmezni a kovásznai fiatalok Kovászna megye

Új tagokat toboroz médiaműhelyébe a Kőrösi Csoma Sándor Közművelődési Egyesület és Népfőiskola. A két éve Kovásznán működő ingyenes képzésre 14-19 éves (VIII-XII. osztályos) diákokat várnak, akik szeretnék kitanulni a fotós-filmes szakma alapjait.

Hirdetés
Hirdetés

A médiaműhely mentorprogram vezetője idén is Tasnádi Levente filmrendező-forgatókönyvíró. Az érdeklődőket szeptember 17-én, kedden 17 órára várják a szervezők egy ismerkedő találkozóra a kovásznai művelődési ház Ignácz Rózsa-termébe, ahol részletesen bemutatják a műhelyt és az idei évad programtervét.

„Mit jelent ez a lehetőség? Csapatban tanulást és egyéni, kreatív fejlődési lehetőséget. Fotózás szakmai ismereteket tanulhatsz – sok-sok gyakorlattal. Terepen, kovásznai vagy csomakőrösi rendezvényeken, a Csoma-egyesület és partnerei eseményein. Montázs, kamerakezelés, forgatókönyvírás, plánok, hangok, fények, utómunka, vágás, minden, ami film!” – áll az egyesület felhívásában.

A képzések heti 2-4 órát vesznek fel, emellett hétvégeken „élesben” is bevethetik terepmunkára a tanoncokat. A kezdődő új tanév során a rövidfilmekre helyezik a hangsúlyt – tudtuk meg a szervezőktől. És ami a legfontosabb: mindezért nemcsak, hogy nem kell tandíjat fizetni, hanem saját eszközökre sincs szükség: a teljes felszerelést az egyesület biztosítja támogatóinak – Kárpát-medencei Népfőiskolai Hálózat, Bethlen Gábor Alap, Nemzeti Kulturális Alap, Kulturális és Innovációs Minisztérium – köszönhetően.

Részletek a Csoma-emlékközpont és Népfőiskola honlapján.

Fotó: Kőrösi Csoma Sándor Közművelődési Egyesület

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük