Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Iskolakezdős bazár a sepsiszentgyörgyi Bábelben

Iskolakezdős bazár a sepsiszentgyörgyi Bábelben Kovászna megye

Újfajta kezdeményezéssel rukkolt elő az idén tavasszal megnyílt, sepsiszentgyörgyi Bábel. Szombaton anya-gyerek jeligével szerveznek zsibvásárt, amivel az iskolakezdést szeretnék megkönnyíteni a szülők számára.

Hirdetés
Hirdetés

A szombaton első alkalommal megszervezendő Bábel Bazárra elsősorban azokat a szülőket, „leendő, friss és már rutinosabb anyukákat” várják, akik a most elkezdődött tanévre való tekintettel még szeretnének beszerezni csemetéjüknek egy cipőt, tolltartót, ruhadarabot vagy éppen sífelszerelést, illetőleg akik éppen ilyet kínálnak eladásra. A Csíki utca 21. szám alatt működő létesítményben most egymásra találhat a kínálat és a kereslet.

A kezdeményezők szerint számos otthonban „annyi minden van ezekből a már kinőtt, nem használt, felesleges gyerektárgyakból, hogy ha akarnánk sem férne több el belőle”, ezért gondolták célszerűnek kirakodó felületet biztosítani ezek áruba bocsátására, netán csereberéjére. Az 50 lejes részvételi díj fejében mintegy 1,5 négyzetméteres asztalt, továbbá vállfát biztosítanak, a nagyobb, eladó bútordarabokról pedig nyomtatott fényképet lehet vinni, és az alapján vásárlót találni számukra. Emellett lesz kávé, tea, üdítő, a kicsik számára pedig gyereksarkot is berendeznek. Az első Bábel Bazárra a 0752 049 895-ös telefonszámon regisztrálhatnak az érdeklődők.

Maga az idén áprilisban, tízfős baráti társaság kezdeményezése megnyílt Bábel egyfajta kulturális térként is működik. Rendszeresen tartanak itt koncerteket, zenei workshopokat, könyvbemutatókat, szeptember 27-én pedig az Okulusz könyvklub is újraindul.

Fotó: Babelkult/Facebook

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük