Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Az RMDSZ-jelöltek rajthoz állásához kérik a támogatást

Az RMDSZ-jelöltek rajthoz állásához kérik a támogatást Kovászna megye

Még egy hetük van a sepsiszentgyörgyieknek, hogy aláírásukkal támogassák az RMDSZ képviselő- és szenátorjelöltjeit, valamint államelnökjelöltjét abban, hogy rajthoz állhassanak a választási versenyben.

Hirdetés
Hirdetés

Nem önmagában a többségi szavazatszám megszerzése a cél, pontosított a polgármester, a magyar közösség számára más hozadéka lehet annak, ha az RMDSZ jelöltjei versenybe szállnak: amennyiben Kelemen Hunor államelnökjelölt megszerzi az indulásához szükséges számú aláírást, eljuttathatja az üzenetet az erdélyi magyarokhoz és a többséghez egyaránt, hogy a magyar közösség nélkül nem lehet tervezni, van elképzelésünk az ország működéséről – jelentette ki sajtótájékoztatóján Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármester, aki ezt már győzelemnek értékelné.

Amennyiben legalább annyian részt vesznek a parlamenti választásokon, mint a nyári európai parlamenti és önkormányzati választásokon, akkor esély mutatkozik arra, hogy az RMDSZ-nek az eddiginél nagyobb parlamenti frakciója legyen, illetve arra is, hogy kormányra kerüljön – latolgatta az esélyeket Antal Árpád. A városvezető úgy véli, az RMDSZ-szel a kormányban a decentralizáció is sikeresebb, mivel néhány hatáskört ilyenkor mindig sikerül helyi szintre hozni.

Például a bölcsődék állami finanszírozására vonatkozó előterjesztést – folytatta a polgármester –, noha megszavazta a kormány, ám jó néhány évig halasztotta az életbe léptetését, aztán az RMDSZ valósította meg, párhuzamosan pedig elindított egy bölcsődeépítési programot is.

Az RMDSZ jelöltjeinek indulását szeptember 25-ig támogathatják aláírásukkal a polgárok – húzta alá Antal Árpád, felhívva a sepsiszentgyörgyi lakosok figyelmét, hogy szeptember 27-ig jelezzenek vissza, amennyiben a szavazókörzetek kijelölésre vonatkozóan észrevételük van. Az már most előrelátható, hogy a kis stadionban éppen csak befejezett sportkomplexum épületében is lesz egy szavazókörzet (ez a V. Goldiș utcai és a Testvériség sétányon lakókat érinti), illetve az Őrkő és a Május 1. utca környékén is lesz egy korrekció.

Fotó: Antal Árpád/Facebook

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük