Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Hasznos előadásokat tartanak az ezekre nyitott szülőknek Sepsiszentgyörgyön

Hasznos előadásokat tartanak az ezekre nyitott szülőknek Sepsiszentgyörgyön Kovászna megye

Hiánypótló előadássorozattal siet a gyermekeket nevelő szülő segítségére Sepsiszentgyörgy önkormányzata, amely Kondor Ágota tanácsos, mentálhigiénés szakember kezdeményezésére hat alkalommal nyújt gyakorlati útmutatást a gyerekhez helyi és meghívott szakemberek segítségével. Az előadások során a különböző korú gyermekek fejlődésében arra a pontokra irányítják a figyelmet, ahol a szülők szerepe kiemelten fontos.

Hirdetés
Hirdetés

A rendezvénysorozatot a Bod Péter Megyei Könyvtár fogadta be, az első előadásra szeptember 26-án kerül sor, amikor is Kraft Hunor csíkszeredai szülész-nőgyógyász főorvos beszél majd arról, hogyan alakul ki a szülő-gyermek kapcsolat már a várandósság alatt, és milyen hatással van ez a későbbi kötődésre.

A következő, október 10-ére tervezett előadás a csecsemőkorra és a gyermek fejlődésében meghatározó jelleggel bíró első életévre fókuszál. Ivácson Lilla neonatológus főorvos előadásában kitér a csecsemőkor szakaszaira, de rávilágít a szülők szerepére is a biztonságos kötődés és a stabil érzelmi háttér kialakításában, illetve ennek elmaradása esetén a következményekre.

Október 24-én arról lesz szó, hogyan támogathatjuk hatékonyan gyermekünk fejlődését a korai évek során, illetve melyek a kognitív, érzelmi és fizikai fejlődés kulcsfontosságú szakaszai. Ez alkalommal Szilágyi Andrea pszichológus, mentálhigiénés szakember kalauzolja a tudnivalók között a szülőket.

November 7-én Szántó Bíborka székelyudvarhelyi egyetemi adjunktus előadásában a meséről lesz szó, és annak meghatározó befolyásáról a gyermek intelligenciájára, fantáziavilágára és problémamegoldó képességére.

November 21-én már a kamaszkor kerül terítékre az úgynevezett kerekasztalon, melyet Pálfy Aliz pszichológus, mentálhigiénés szakember, Kolcsár József színész, Para Noémi pszichológus, mentálhigiénés szakember ül körül. Az elkerülhetetlen konfliktusok kezelésében a szülő kezében hatékony fegyver lehet a jó kommunikáció, ennek mikéntje és hogyanja is szóba kerül. No meg az is, mitől tart a serdülő, mitől félti a felnőtt?

December 12-én a sport lesz a téma: Miklós Csongor pszichológus, mentálhigiénés szakember és Magyarosi Orsolya kinetoterapeuta a sport nevelésben és fejlődésben betöltött szerepéről, valamint a közös aktivitások fontosságáról tart előadást.

Az előadásokon a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött: 6 alkalmas eseményre bárki jelentkezhet, az ide kattintva elérhető űrlap segítségével.

Képünk illusztráció.

Fotó: Pixabay

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük