Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nyárzáró biciklis piknikre várnak kicsit s nagyot a Benedekmezőre

Nyárzáró biciklis piknikre várnak kicsit s nagyot a Benedekmezőre Kovászna megye

A biciklizés rajongói számára szervez kerékpáros pikniket október a sepsiszentgyörgyi Vocalcycle kisvállalkozás. A résztvevők közösen bicikliznek ki a helyszínre és a nap végén vissza, közben pedig rengeteg hasznos információ hangzik el, a szórakozásnak is tere nyílik, csak nekik koncertezik Koszika, majd együtt jönnek haza.

[reklám]

Kerekes Attila, a Vocalcycle tulajdonosa elmondta, úgy tervezik, hogy a napot reggel 10-kor kezdik, amikor is a főtéri gyülekező után együtt kikerekeznek Benedekmezőre és ott sok szabadtéri programmal szórakoztatják a jelenlevőket. Az megtörténhet ugyan, hogy az időjárás áthúzza a terveket, mert szombatról vasárnapra erős lehűlést és esőt jeleznek a meteorológusok, ebben az esetben egy hosszabb közös biciklitúrával indítanának, melyre az Illyefalva- Szászhermány-Prázsmár-Uzon- Sepsiszentgyörgy-Benedekmező útvonalon kerülne sor, ezután pedig a Bábel Kiskultúrba vonulnának és lemondanának a tervezett a szabadtéri eseményekről, mint a tollasozás, frizbizés, belsőcsere-verseny.

Fotó: Antal Árpád/Facebook

A fő attrakció a bicikli-szépségverseny lenne, amelyen nemcsak a legszebb kerékpárokat díjaznák, hanem azt is, hogy ki öltözött össze azokkal a leginkább illő módon. Kerekes Attila reményét fejezte ki, hogy az időjósok tévednek és valóban piknikezős változatban kerülhet sor az eseményre. Ha így történik, ha úgy, a nap része lesz a három meghívottal való beszélgetés: Simon Szilárd, a Szekler Teker Egyesület elnökével a romániai biciklis struktúráról, közlekedésről lesz szó, Bagoly Levente a Via Transilvanican és ultra-dystance kerékpárosként szerzett élményeiről, Molnár Ede pedig olimpiai tapasztalatairól és eddigi karrierjéről beszél majd.

Szót kell ejteni a tombolahúzásról is, amelyen bicikli-alkatrészeket és kellékeket lehet nyerni. A napot Koszika koncertje zárja.

Fotó: Antal Árpád/Facebook

A kerékpáros piknik előzményeként említhetjük meg a Vocalcyle által pár évvel korábban megszervezett Sepsi Dash felvonulásokat, amelyek leginkább a retro-biciklik szépségversenyéről szóltak. Azóta szélesítette tevékenységi körét a kisvállalkozás, már nemcsak szervízeléssel és személyre szabott, egyedi biciklik alkotásával foglalkoznak, hanem a kerékpáros-turizmust is igyekeznek népszerűsíteni.

A tavaly első ízben megszervezett Bike Pikniken közel 200 személy vett részt, annak sikerén felbuzdulva vágott bele most is a szervezésbe a Vocalcycle-csapat, projektjükre az önkormányzattól is támogatást nyertek. Korosztálytól függetlenül mindenkit szívesen látnak, nyomatékosította Kerekes Attila. Kerékpárral érkezőknek a belépő kedvezményes, 30 lej értékű, mindenki másnak 50 lej.

Fotó: Antal Árpád/Facebook

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás