Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Feszültség miatt távozott két táncoktató a sepsiszentgyörgyi Tanulók palotájától

Feszültség miatt távozott két táncoktató a sepsiszentgyörgyi Tanulók palotájától Kultúra

Egy időre, kortárs- és néptáncoktató nélkül maradt a sepsiszentgyörgyi Tanulók palotája. Az igazgató, Kerekes Jenő szerint talán már jövő héttől betöltik a most megüresedett helyeket.

Hirdetés
Hirdetés

Kerekes Jenő Facebookon jelentette be a táncoktatás felfüggesztését szeptember 23-tól. Erre bevallása szerint nagy valószínűséggel az ő döntéseinek a következményeként került sor, ezért távozott az oktató házaspár, Kocsis Lilla és Kocsis Hunor: előbbi kortárs táncot, utóbbi néptáncot oktatott.

Érdeklődésünkre a felek visszafogottan nyilatkoztak az ügyben.

„Én vagyok a hibás, az én hibámból történt az egész” – nyilatkozta a Tanulók Palotájának igazgatója hozzátéve, hogy: „úgyis azt mondják, én vagyok a hibás.”

Az intézményben folyó oktatástól visszavonuló házaspár így nyilatkozott lapunknak távozásuk okairól: „mi nem értünk egyet a vezetőség politikájával. Maximálisan hiányzik a kommunikáció, ami nélkül nem lehet egy intézményt vezetni. Sajnáljuk a gyerekeket . Mindent vállalunk, de nem szeretnénk tovább izzítani a dolgot.”

A kétfajta táncoktatásra összesen mintegy 200 gyermek járt, remélhetően azonban rövid szünet után folytathatják a tánctanulást, mivel a folytonosság biztosítása érdekében az igazgató már tárgyalást folytat más oktató-jelöltekkel, tudtuk meg.

A sepsiszentgyörgyi Tanulók palotájában idén a már említett két szakkör mellett könnyűzenét, tájfutást, tájékozódást, repülőgép-modellezést, informatikát, fotózást és videózást, gokartot, elektronikát, hagyományos kézművességet, gyöngyfűzést, angol nyelvet, sízést, úszást, asztaliteniszezést, ökoturizmust, bútorfestést, sakkozást, animációt, újságírást lehet tanulni, mindezt ingyenesen.

A megye további négy városában – Kézdivásárhelyen, Baróton, Kovásznán és Bodzafordulón – kihelyezett oktatást is működtet a Tanulók Palotája.

Képünk illusztráció.

Fotó: Gábos Albin

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás