Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Az SDM Venatorisnak megvan a vadásznapok Grand Slam-je

Az SDM Venatorisnak megvan a vadásznapok Grand Slam-je Életmód

Az elmúlt napok kényeztető időjárásához képest szombaton jóval hűvösebb reggel fogadta a XII. Székelyföldi Vadásznapok résztvevőit. Az erdőszentgyörgyi Rhédey-kastélypark udvarán 19 vadászegyesület képviseltette magát, de vendégekből, érdeklődőkből sem volt hiány.

A székelyföldi vadásztársadalmat megmozgató esemény helyszínéül évente más-más megye szolgál. 2022-ben az oltszemi Mikó-kastély udvarán tartották, tavaly a Hargita megyei Tusnádfürdőn, idén Maros megyén volt a sor. A vadásznapok fő attrakciójának számító főzőverseny szombat délelőtt kezdődött 19 csapat részvételével (9 Maros, 6 Hargita, 4 Kovászna megyéből.)

Közben 11 órakor az ünnepi megnyitót is megejtették, annak rendje és módja szerint Szent Hubertus-misével, köszöntőbeszédekkel, Venator Terrae Siculorum-díjátadóval. Maros megyéből Barta Márton, Hargita megyéből Birtalan István, Kovászna megyéből Rétyi Csaba vehette át a sepsiszentgyörgyi Vadon Egyesület által adományozott vadász-érdemrendet.

A zászlóval bevonuló vadászegyesületek vadászkürtös fogadtatásban részesültek Jánosy Zoltán és csapata jóvoltából. A vándorzászlót Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke vette át Maros megyei kollégájától, Péter Ferenctől, ami azt jelenti, hogy jövőben Háromszéken, méghozzá Zágonban tartják a székelyföldi vadásznapok 13. kiadását.

Hirdetés
Hirdetés

A Dobri Tibor által vezetett kézdivásárhelyi SDM Venatoris vadasztársaságnak, soraiban a Jazz Bisztró séfjével, Szász Csabával, valamint Hegedűs Ferenc technikai támogatását is élvezve nemcsak hogy sikerült megismételnie az előző két kiadás bravúrját, hanem ezúttal – a zsűri értékelése szerint messze a mezőny fölé emelkedve – a főzőverseny különleges különdíját érdemelte ki medvegombás szalvétagombóccal tálalt, vadason elkészített vaddisznó- és szarvaskarajával, karamellizált körtéjével. Kozma Mónika zsűrielnök úgy fogalmazott, a csapat akár Michelin-csillagos éttermek stábjaival is felvehetné a versenyt, és javasolta, hogy a jövő évi Taste of Transylvania gasztrofesztiválon mindenképpen próbálják ki magukat.

A hagyományos dobogó harmadik fokán a Mezőhavasi, a másodikon a Nagyküküllő, az elsőn a Ravai 51 Hunting vadásztársaság végzett. A Medve vadásztársaság különdíjat kapott.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük