Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Blokád alatt az egyik sepsiszentgyörgyi utca

Blokád alatt az egyik sepsiszentgyörgyi utca Kovászna megye

A sepsiszentgyörgyi Arany János utcában az év végére vélhetően az összes, vezetéket érintő munkálatot sikerül lezárni. Most azonban az egyik felén meglehetősen nehézkes a közlekedés.

Hirdetés
Hirdetés

Az utcában teljes körű felújítás zajlik: az ivóvíz- és szennyvízvezetékeket, valamint ezek csatlakozásait cserélik, valamint az esővízcsatorna cseréjén is dolgoznak. A munkálatok befejezésének pontos időpontját az időjárás alakulása befolyásolja, hiszen a csövek hegesztése nagyban függ a kinti hőmérséklettől, de a földmunkát is érintik a meteorológiai körülmények.

A szennyvízvezetékeknél a munkálatok 80%-át már elvégezték, következnek a víz- és esővíz-vezetékek. Az utóbbival kapcsolatban Butyka Elemér, a Közüzemek Rt. technikai igazgatója elmondta, az utca elején korábban többször adódott gond az esővízlefolyás kapcsán, amit figyelembe is vettek. „Most ezt is orvosoljuk, három további pontra telepítünk rácsot, hogy az esővíz elfolyhasson” – közölte.

Az utcában teljes körű felújítás zajlik. Fotó: Tuchiluș Alex

Az esővíz-elvezetés kérdése azonban nem csak a lefolyók számán múlik, hiszen az elmúlt évek során többször is bebizonyosodott, hogy extrém mennyiségű csapadékot nem tud gyorsan elnyelni a város esővízcsatorna-hálózata.

Butyka Elemér szerint a munkálatokkal igyekeznek a zsákutcában lakók életét a legkisebb mértékben befolyásolni: itt elsősorban az utcába történő behajtás lehetetlenült el, mert éppen ott zajlik a munka, hiszen az utcai vízvezetéket az 1918. december 1. utcai vezeték látja el. Ez 1,2 méteren található, alatta – 1,8–2 méter mélyen – halad el a szennyvízvezeték, legfelülre pedig majd az esővizes vezeték kerül nagyjából 1 méterrel a felszín alatt.

Az év végéiig remélhetőleg elkészülnek a munkálatokkal. Fotó: Tuchiluș Alex

Fotó: Tuchiluș Alex

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük