Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kisbaconban erőt kapnak a szavak, felélénkülnek a mesék

Kisbaconban erőt kapnak a szavak, felélénkülnek a mesék Kultúra

Nemcsak szakmai fórum, de értékőrző rendezvény is az Erdélyi Népmesemondók Találkozója, amelynek idén a mesék földje, Kisbacon ad otthont. Az október 25–26. közötti rendezvény központi témája Benedek Elek máig élő öröksége lesz.

Hirdetés
Hirdetés

A népmese mozgalma egyre több irányzatot és közösséget hív életre, alkalmazási területeit Erdélyben is szép számmal képviselik. A kézdivásárhelyi Szóperencia Egyesület és a kisbaconi Benedek Elek Emlékház közös, harmadik kiadású találkozója pedig tökéletes alkalmat biztosít a népmese hazai és külhoni követeinek, kedvelőinek a beszélgetésre és az élményszerű fejlődésre.

A rendezvény betekintést enged az élőszavas mesélés módszereibe, de lesznek előadások, kerekasztal-beszélgetés és felnőtt meseest is. Az idei évben is különleges meghívottak érkeznek, többek között Hideg Anna, Népművészet Mestere díjjal kitüntetett ördöngösfüzesi népi énekes és mesemondó, valamint Pintér Zsolt, a Világszárnya Magyar Népmesemondó Szövetség elnöke.

Mindenki kedvenc mesemondója és népi énekese: Hideg Anna néni. Fotó: Szóperencia Egyesület/Facebook

Több évfordulót is ünnepelnek a rendezvény keretében: a Szóperencia Egyesület öt-, a Népmese napja húszéves, Benedek Elek 165 éve született, a kisbaconi emlékháza 55 éve alakult. Ennek okán a találkozó fő beszédtémája a mesemondók atyjának máig élő öröksége lesz.

Az Erdélyi Népmesemondók Találkozója október 25–26-án lesz a kisbaconi kultúrotthonban, regisztrálni az űrlapon lehet. A programsorozaton való részvétel belépési díja adományjellegű.

Fotó: Szóperencia Egyesület/Facebook

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük