Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Első helyet érő győzelmet aratott a KSE

Első helyet érő győzelmet aratott a KSE Sport

Szombaton, a labdarúgó 3. Liga 2. csoportjának nyolcadik fordulójában a Kézdivásárhelyi SE hazai pályán idénybeli hatodik győzelmét húzta be, és átvette a vezetést a tabellán.

Hirdetés
Hirdetés

A csapatok gyorsan egymásnak estek, előbb a kézdiek jutottak szögletrúgáshoz a 2. percben, majd a vendégektől Ignat lőtt egy gyors kontra végén kapura, ám Butuza kiöklözte a labdát. Ezzel a Bodza megyei csapat első félidőre tartogatott puskapora ki is fogyott, a folytatásban a kék-fehérek uralták a mezőnyt és dolgoztak ki helyzeteket.

A 7. percben Fábián indította Gergelyt, majd utóbbi beadását Nechita fölé lőtte. Egy perccel később ugyanaz a Nechita Barta beadásáról maradt le. A 18. percben Rusu vágtatott az alapvonalon a kapu irányába, ám beadás helyett az ellenfél csapat hálóőrébe rúgta a labdát. Három perccel később Șerban egy rossz hazaadást csak fejjel tudott hárítani, majd a felpattant labdát az érkező Nechitába rúgta, akiről a laszti a kapu mögé pattant.

A vendégek a 25. percben próbálkoztak, ám Albu időben tisztázta a kontrát. Továbbra is a KSE támadott, a 28. percben Gergely lövését a kapus szögletre tolta, majd a 30. percben a tribünben gólt kiáltottak, ám Barta találatát les miatt érvénytelenítette a játékvezető. A 39. percben Gergely tette próbára Șerban reflexeit, a 45. percben pedig Gergely beadását Albu küldte kapura, a labda egy vendég védőben elakadt, a hazaiak 11-est kértek, ám a játék ment tovább.

A 45+2. percben aztán megszületett a mérkőzés első gólja: Gergely remek beadását Nechita a jobb alsó sarokba fejelte (1–0).

A második játékrész nyugisabb tempóban kezdődött. Az első 6 perc labdatologatását Barta lövése szakította félbe, ám a labda a kapu fölé ment. Az 53. percben Butuza az ellenfél csatárral egyszerre rúgott labdába és lábsérülés miatt előbb ápolásra szorult, majd cserére kényszerült (57. perc).

A KSE ismét beszorította ellenfelét annak térfelére és a második gól után rohant. Ez a 72. percben esett meg, amikor Cranțea beadását Nechita higgadtan a hálóba rúgta, megszerezve saját, illetve csapata második gólját (2–0).

A találat letaglózta a vendégeket, akik a mérkőzés végéig mindössze két szögletrúgást végeztek el, ám ezeket a KSE védelme magabiztosan hárította.

A kék fehérek még egyszer gólhelyzetig jutottak, ám a 85. percben egy remek Dobos–Fábián adok-kapok végén utóbbi lövése kevéssel mellé ment.

A KSE ezzel hatodik győzelmét szerezte meg az idei bajnokságban, és mivel a korábbi listavezető Bákói CS Aerostar az ACS Unirea Braniştea otthonában háromgólos vereséget szenvedett, a kézdiek 19 ponttal az élre álltak.

A következő fordulóban a KSE éppen a Bákói alakulat vendégeként lép pályára.

Labdarúgó 3. Liga, 2-es csoport, alapszakasz, 8. forduló

Kézdivásárhelyi SE – CSM Râmnicu Sărat 2–0 (1–0)

Góllövő: Nechita (45+2, 72.)

KSE: Butuza – Fábián, Albu, Gajdó, Rusu, Drugă, Cranțea, Gergely, Barta, Neamțu, Nechita. Cserék: Csiki, Dobos, Zöld, Fülöp, Bandi, Veres, Cîrstian, Clinciu, Bunduc. Edző: Negoiță Liviu

CSM Râmnicu Sărat: Șerban – Puiu, Ignat, Tănase, Tănăsele, Oprea, Danciu, Calotă, Song, Ioniță, Socol. Cserék: Răpeanu, Alexandru, Bătrînu, Micu, Ionescu, Onel. Edző: Tîrîlă Marius.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük