Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nem tétováztak, máris alpolgármestereket választottak Sepsiszentgyörgyön

Nem tétováztak, máris alpolgármestereket választottak Sepsiszentgyörgyön Kovászna megye

Megalakulásának másnapján az új sepsiszentgyörgyi képviselő-testület első rendkívüli ülésén megválasztotta a város új alpolgármestereit. Titkos és egyöntetű szavazással Sztakics Évára és Tóth-Birtan Csabára esett a választás.

Hirdetés
Hirdetés

Alpolgármesterként folytatja Sepsiszentgyörgyön Sztakics Éva és Tóth-Birtan Csaba. Előbbi a Székely Mikó Kollégium igazgatójaként eltöltött négy éves kitérő után „foglalja vissza” 16 évig elfoglalt régi helyét, váltván Ambrus Fruzsinát, aki a város legfiatalabb  alpolgármestereként tevékenykedett az elmúlt négy évben. Tóth-Birtan Csaba pedig folytatja az elmúlt választási ciklusban ugyanebben a funkcióban megkezdett munkáját.

Jakab-István Barna városgondnok, volt megyei tanácsi alelnök, Sztakics Éva, volt és aktuális alpolgármester, Antal Árpád, Vargha Fruzsina, a leköszönő alpolgármester, és a régi-új alpolgármester, Tóth-Birtan Csaba. Fotó: Antal Árpád/Facebook

A nyugállományba vonuló városmenedzser, Czimbalmos Kozma Csaba feladatkörét Jakab István Barna, a Kovászna megyei önkormányzat volt alelnöke veszi át, a városvezetés veteránjának számító – több mint 30 évet ilyen munkakörben dolgozó – volt városgondnok pedig tanácsosként folytatja.

Jakab István Barna a projektmenedzsmentben lesz nagy segítségére a polgármesternek. Fotó: Antal Árpád/Facebook

A tanácsülést követő sajtótájékoztatón Antal Árpád polgármester jelezte: az öt volt vagy jelenlegi alpolgármester tagja a testületnek, egyikük ráadásul a megyei tanács volt alelnöke, tehát a közigazgatásban edzett csapattal vág neki a következő négy évnek. Ugyanakkor megemlítette, első mandátuma alatt 8 RMDSZ-es képviselő üt a helyi tanácsban, most a 21-ből 21 ilyen.

A testülettől azt várja el – fogalmazta meg –, hogy legyenek jó kezdeményezéseik, mint ahogy az előző években is az önkormányzati képviselők ötlete nyomán valósult meg a Lábbusz-program, a Szülők Akadémiája, Sepsiszentgyörgy képes történetének kiadása, a 60+ Akadémia vagy a de minimis program.

16 évig alpolgármester, 16 évig városmenedzser volt Czimbalmos Kozma Csaba. Most nyugdíjba vonult, de tanácsosként helyet foglal a helyi tanácsban. Fotó: Antal Árpád/Facebook

A polgármester egy-egy jelképes ajándék átadásával köszönte meg Ambrus Fruzsinának és Czimbalmos Kozma Csabának az eddigi munkáját.

Fotó: Antal Árpád/Facebook

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük