Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A Guinness-rekordok könyvében szereplő vígjátékkal készülnek szilveszterre

A Guinness-rekordok könyvében szereplő vígjátékkal készülnek szilveszterre Kultúra

Elkezdődött az alkotói munka a kézdivásárhelyi Udvartér Színházban, ezzel párhuzamosan a 2024/2025-ös évad bérletrendszerét is meghirdetik. Az előző évadhoz hasonlóan a felnőtt- és diákbérlet öt nagyteremi előadásra szól, amelyek közül kettő a társulat saját produkciója, hármat pedig meghívott társulat ad elő.

Hirdetés
Hirdetés

Az első saját produkció – amelynek próbái már zajlanak –, Barta Lajos Szerelem című darabja Dálnoky Csilla rendezésében. Ennek műfaji besorolása „majdnem boldog történet”, a bemutatója pedig október 11-re van időzítve.

Időrendben haladva a Csíki Játékszín vendégjátéka következik a sorban. A Karinthy Frigyes azonos című regénye nyomán készült Utazás a koponyám körül rendezője Visky Andrej, aki egy kedvezőtlen sorsfordulat megrendítő erejű krónikáját tárja elénk.

Az Udvartér Színház szilveszteri előadása Marc Camoletti Boeing, Boieng – Leszállás Párizsban című népszerű vígjátéka lesz Kolcsár József rendezésében. 1991-ben ez a darab bekerült a Guinness-rekordok Könyvébe, mint a világon a legtöbbet játszott komédia – tudtuk meg Farkas Imolától, az Udvartér Színház művészeti titkárától.

A Tomcsa Sándor Színház és az Udvarhely Néptáncműhely koprodukcióban hozza az évad második vendégjátékát, a Darvas Benedek – Pintér Béla szerzőpáros Parasztopera című darabját; rendező: Györfi Csaba, műfaja: zenés tragédia humorral. Végül a bérlet ötödik előadását a Háromszék Táncszínház vendégjátéka képezi.

Fotó: Udvartér Színház

A teljes árú bérlet 120 lejbe, a nyugdíjas- és diákbérlet 90 lejbe kerül, mecénásbérletet egy főre 250 lejért lehet váltani. A szabadjegyek 30–50 lejbe kerülnek majd előadástól függően.

A társulat két további, bérleten kívüli saját produkcióval készül ebben az évadban: Duncan Macmillan Lélegezz! című darabját Barabás Árpád rendezi, Alexandru Popa A boldogság titka című darabjának magyar nyelvű ősbemutatója lesz az Udvartér Színházban, Tóth Árpád rendezésében.

Az említetteken kívül műsoron maradnak a 2023/2024-es évad előadásai: Molnár Ferenc A testőr (rendező: Kányádi Szilárd), Szente Béla – Gulyás Levente A kolozsvári bíró (r.: Tapasztó Ernő), valamint Rusznyák Gábor Derengés (r.: Rusznyák Gábor) című színművei.

Bérletek és jegyek a Vigadó Művelődési Központ jegypénztárában válthatók minden hétfőn, kedden, szerdán és csütörtökön 10 és 16 óra, minden pénteken 10 és 14 között, valamint előadások előtt egy órával. Információk a 0730 600 279-es telefonszámon kérhetők.

Fotó: Szegeti Abigél

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük