Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

AJÁNLÓ

KAPTÁR

Szombaton, október 15-én színvonalas gálaműsor keretében hirdette ki a Kovászna Megyei Művelődési Központ a dokumentumfilm-szemle díjait. 29 alkotást neveztek be. Első helyezést értek el Bartha Ágnes és Kacsó Sándor Kétkeréken és a Tempóváltás című filmjei, második díjat nyert Szabó Attila Egy Isten, két nemzet című alkotása, míg a harmadik helyen László Barna Isteni kéz című filmje végzett. Kató Zsolt Napló, Sepsikőröspatak – Egy lólopás története című filmje a Liszt Intézet Sepsiszentgyörgy különdíjával gazdagodott.

KÖNYVBEMUTATÓ

* Ma 17 órától a kovásznai művelődési ház Ignácz Rózsa-termében, az Ignácz Rózsa Irodalmi Klub szervezésében Lőrincz P. Gabriella kárpátaljai író Könnytelen madonnák című kötetét mutatják be. A rendezvény házigazdája Czilli Aranka költő.

* Október 18-án, kedden 18 órakor a Vigadó Művelődési Ház dísztermében mutatják be Fekete Vince költő, szerkesztő Halálgyakorlatok című kötetét. A szerző beszélgetőtársa Dimény H. Árpád költő.

KAMARAZENE

Ma 18 órától Mesék az elvarázsolt erdőből című rendkívüli kamarazene-koncertre kerül sor az Árkosi Kulturális Központban (Bástya-ház, Sepsiszentgyörgy, Olt utca 6. sz.). Fellépnek: Cleopatra David – szoprán, Ieronim Buga – zongora és Sorin Lupașcu – kürt. A helyek száma korlátozott, a 20 lejes jegyeket előre is meg lehet vásárolni a központ székhelyén 9–15 óra között (tel.: 0267.373.651).

 TORTOMA

Október 18-án, kedden 19 órától a baróti művelődési ház Bodosi Dániel-termében, Tündérkert a hegyek között címmel Székely Árpád földrajztanár (Székelyudvarhely) tart vetített képes előadást a Kárpátok kiemelt és kevésbé ismert természeti kincseiről. A helyszínen az előadó azonos című fotóalbuma is megvásárolható. Házigazda: Demeter Zoltán művelődésszervező.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás