Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Bekerültünk az európai mozihálózatba

Bekerültünk az európai mozihálózatba Kultúra

A 2018 októberében történő elbírálást követően az Europa Cinemas európai mozihálózat felvette tagjai közé a sepsiszentgyörgyi Művész Mozit, így a filmszínház visszamenőleg is, már 2018. január 1-jétől a hálózat tagjának számít.

Hirdetés
Hirdetés

A sepsiszentgyörgyi Művész Mozi képviselőinek jövő év januárjának végéig kell elküldeniük az Európai Filmek és Események 2018-ban című projektet, amelynek elemzése után az Europa Cinemas dönteni fog a Művész Mozi anyagi támogatásának mértékéről. A projekt keretében a 2018-ban vetített európai filmek, illetve a szervezett események listáját kell bemutatniuk.

Az Europa Cinemas az első olyan hálózat, amely kiemelt figyelmet szentel az európai filmeknek. Az 1992-ben alapított hálózatnak kezdetben 30 filmforgalmazó tagja volt, mára azonban 43 országából, összesen 1100 mozit számláló hálózattá nőtte ki magát. A szervezet fő célkitűzése, hogy támogatást nyújtson azoknak a filmszínházaknak, amelyek elsősorban európai filmeket mutatnak be, és kiemelten kezelik a fiataloknak szóló események szervezését.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás