Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Családbarát KultúrParkot terveznek

Családbarát KultúrParkot terveznek Kultúra

A sepsiszentgyörgyi Kónya Ádám Művelődési Ház harmadik alkalommal szervezi meg a KultúrPark néven közismert programsorozatát. Ezúttal megújuló formát, piknikes hangulatot, családbarát tartalmat ígérnek.

 A harmadik KultúrPark július 17-e és 26-a között zajlik a már jól ismert helyszínen, az ’56-os emlékparkban. A programsorozatot a csíkszeredai Mesehetes zenekar indítja, amely a legkisebbektől a legidősebbeken át mindenkit, de főleg a rajzfilmkedvelő közönséget célozza meg rajzfilmek zenéjével. A koncert után,  a Mézga család születésének 55. évfordulójának alkalmából egy válogatást is levetítenek a sorozat epizódjaiból.

Július 19-én a jazz kerül főszerepbe a 16. jazz és improvizációs workshop tanárai jóvoltából, ugyancsak koncert formájában.

Hirdetés
Hirdetés

Július 22-én zenés-improvizációs show-val érkezik Sepsiszentgyörgyre Monica Opra és a Kaboom csapat a marosvásárhelyi Incubator 13-tól. 

Július 23-án az említett jazz-workshopon résztvevő diákok villantják meg tehetségüket, és szolgáltatnak könnyed zenét a műfaj kedvelői számára – közvetlen, piknikes hangulatban.

A záró akkordot július 26-án egy különleges összművészeti esemény és tűzzsonglőr-show képezi. A Föld Szint Linolove nevű audiovizuális műhelymunkáján a zenei improvizációk és a linómetszés technikája kerül előtérbe.  A zenészek meditatív muzsikát játszanak különböző varázshangszerekkel, mint handpan, tank drum, djembe, cajon, cowbell, kalimba, chime, didgeridoo, bongo stb. A megtisztulást, feltöltődést előidéző harmonikus hangulat – a szervezők szerint – segíti az önmagunkba-fordulást, és felszabadítja az aktív kreatív akaratot, amit a vizuál-részben lehet majd kamatoztatni monotípia- és linómetszet-készítésben. 20 és 23 óra között KÜB_BEAT szolgáltatja a zenét, a tűzzsonglőr-show 21:30-ra van betervezve.

Az érdeklődőknek, a család apraja-nagyjának tehát nincs más dolga, mint elővenni a kockás pokrócokat, összekészíteni a piknikkosarakat, és kimenni az ’56-os emlékparkba! A belépő ára 18 lej a felnőttek, 7 lej a 18 év alattiak számára. A hatévesnél kisebb gyerekek ingyen lehetnek ott a szüleikkel. Jegyeket a városi kulturális szervezőirodában, valamint a helyszínen lehet vásárolni.

Címlapfotó: A szervezők megújuló formát, piknikes hangulatot, családbarát tartalmat ígérnek (fotó: Kristó-Gothárd Hunor)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás
Hozzászólások