Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Lúdas Matyi a Háromszék Táncszínház új évadának főszereplője

Lúdas Matyi a Háromszék Táncszínház új évadának főszereplője Kultúra

A 2024/25-ös évadot új névvel, Háromszék Táncszínházként nyitja meg a társulat, amelynek repertoárjában a folklórműsorok mellett rendszerint új táncszínházi előadások jelennek meg. A hagyomány frissességét keresve azonban az új évadban sem feledkeznek meg arról, hogy a néptánc anyanyelv: szeptemberben rendhagyó együttműködéssel, valamint a Lúdas Matyi felújított gyermekelőadással kedveskednek a közönségnek.

Hirdetés
Hirdetés

A társulat úgy véli, az új név hűen tükrözi mindazt, amit képviselnek: a folklórműsorokat, és a hagyományt új, egyéni formavilág megteremtésével továbbadó, a színház nyelvén új kontextusba helyezett előadások. Ebben a szellemen indítják az új évadot is, szeptemberben a Lúdas Matyi felújított gyermekelőadásé lesz a főszerep, melynek rendezője a nemrég elhunyt Novák Ferenc – Tata.

A Fazekas Mihály klasszikus műve alapján készült mese-musical a sepsiszentgyörgyi közönségnek nem ismeretlen, hiszen a társulat 2001-ben és 2008-ban is már színpadra vitte, nem kevés sikerrel. A 2024-es premier nagysikerű előadásuk felújított változata, amelyet ebben a hónapban is több szereposztásban tűznek műsorra Sepsiszentgyörgyön és Marosvásárhelyen. A részletes program a társulat honlapján böngészhető.

Fotó: Kátai Jocó

Szeptember 6-7. között a társulat is részt vesz az Erdélyi Táncháztalálkozón, amikor újra a népzenétől és néptánctól lesz hangos Székelyudvarhely. A rendezvény szombat esti gálaműsorán az Udvarhely Néptáncműhely és Háromszék Táncszínház közös produkcióját, a Ritka magyar- Kallós Zoltán emlékére c. előadást tekinthetik meg az érdeklődők. A produkció rendező-koreográfusa Tőkés Csaba Zsolt, zenei szerkesztője Kelemen László. Az előadásban közreműködnek a Kedves és a Heveder zenekarok.

Fotó: Kátai Jocó

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás