Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Az egészségért mozogtak

Az egészségért mozogtak Sport

Múlt hétvégén zárult a Fitness Tribe Egyesület Mozogj az egészségért nagy mozgáskihívása.

Hirdetés
Hirdetés

A kihívások életünk részei és rajtunk múlik hogyan állunk az akadályok elé. De vannak olyan próbatételek melyeket mi keresünk magunknak hogy bizonyíthassunk és sikerélményben részesüljünk.

A Fitness Tribe Egyesület május elején indult programja, amely egyszerre kihívás és csapatépítés, különböző tevékenységeken és programpontokon keresztül szeretné felhívni a figyelmet az egészséges életmód és a mozgás fontosságára. A program során négy eseményen vehettek részt az érdeklődők.

Az első előadáson Erdős Alpár pszihológus kalauzolt miken azokon a lelki és agyi gátokon, melyek gátolhatnak bennünket, hogy a maximális teljesítményt hozzuk ki magunkból.

A Mozogj az egészségért! Program második eseménye a 10.000 méter magasra című film vetítése volt, amelyet egy kötetlen beszélgetés követet az alkotóval, Radu Restivannal. A 45 perc alatt, egy magával ragadó utazásban volt részünk a Kárpátok gyönyörű hegycsúcsaira, 6 futó szemszögéből.

Előadássorozatunk harmadik állomásán az étkezéssé volt a főszerep. Bicsok Éva – biológus, nutricionista kalauzolt bennünket, irányvonalat mutatva az egészséges táplálkozáshoz vezető úton.

Az utolsó előadásunkon dr. Szász Dezső ortopéd szakorvos és Magyarosi Orsolya gyógytornász, sportrehabilitációs tréner tartottak érdekfeszítő előadást arról, hogyan is működik a testünk, csontjaink, izomzatunk és mire is kell figyelnünk, hogy megelőzzük a sportsérüléseket.

A programsorozat csúcspontjára július 17–18-án került sor, amikor megszerveztünk a Nagy Mozgáskihívásnak elkeresztelt versenyt, amely során hat fős csapatok vehettek részt 6, 12 vagy 24 órás futáson.

A felfokozott ugyanakkor családias hangulatú versenyre 12 csapat jelentkezett, melyből kilenc csapata hat órás versenyre, 2 csapat a 12 órásra és egy csapat volt, aelyik vállalta, hogy 24 órán keresztül szalad a Városi Stadion futópályáján. A hat órás futáson két kategóriában versenyeztek, csapatok, baráti társaságok kategóriájában a következő csapatok szaladtak: Puskás, Mágikus Lábak, VVTF, illetve a Fitness Tribe – Reggel 6 csapata. Közülük az első helyen a TF csapata végzett 181 megtett körrel, másodikként a Puskás csapata futott be 168 körrel, harmadik helyen Fitness Tribe – Reggel 6 139 körrel.

A munkaközösséggek, cégek kategórájában öt csapat versenyzett: a Váradi József-iskola, Virgoncok, Sepsi Police, Depo&BtheHotel, és a Könyvtárosok – Bod Péter Megyei Könyvtár munkaközösségei. Közülük első helyen végzett a Váradi József Iskola, 165 körrel, második a Virgoncok csapata 158 körrel, harmadik a Sepsi Police 155 körrel. A tizenkét órás versenyen első helyen a V2OMAX csapata végzett, akik 386 kört tettek meg a 12 óra alatt, második lett az ÉMM csapata 285 körrel.

A verseny igazi ászai a FUTkorÁszok csapata, akik a teljes 24 óra alatt rótták a köröket a Stadion futópályáján, napsütésben, éjszakai zuhogó esőben 633 kört téve meg. A Nagy mozgáskihívás során a résztvevő csapatok összesen 2687 kört, 1074, 8 kilométert tettek meg, azaz ha egyenes vonalban számítjuk az Ausztriai Mariazellig jutottak volna el, vagy légvonalban akár Velencéig.

Kiemelkedő, embert próbáló teljesítmény volt, fergeteges hangulatú 24 órát töltöttünk együtt résztvevők, szervezők, szurkolók.

Köszönjük a program megvalósításában nyújtott segítségét főtéámogatónknak Sepsiszentgyörgy Város Tanácsának, partnereinknek: Erdős Alpár, Naturforma – Bicsok Éva, Radu Restivan – 321sport, Physioart – Magyarosi Orsolya, Dr. Szász Dezső, Puskás Tivadar Szakközépiskola, Művész Mozi, Bibas Group, Sepsi ReKreatív, Közüzemek Rt, Combrgide, Sirius Event Solutions, Sound Studio.

Közlemény

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás