Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Canea-Kocsis András a román válogatottban

Canea-Kocsis András a román válogatottban Sport

Aranyéremmel tért haza a Balkán-bajnokságról Canea-Kocsis András a Nagy Mózes Sportklub asztalitenisz-szakosztályának kiváló sportolója, aki a román válogatott színeiben állhatott a dobogó legmagasabb fokára a június 22-e és 27-e között a bulgáriai Albenában zajlott viadalon.

Hirdetés
Hirdetés

Az ifjúsági 2-es korosztályú román válogatott – Luca Oprea, Robert Podar, Rareș Cuesdean és Canea-Kocsis András – a csapatversenyben mindenkit maga mögé utasított a Balkán-bajnokságon, a legények a csoportkörben Albániát és Bulgáriát is 3–0 arányban iskolázták le, majd ezt követte a főtáblán a Görögország elleni magabiztos siker (3–0). Az elődöntőben Szerbiának sem adtak esélyt (3–0), majd a döntőben másodszor is felülmúlták Bulgáriát (3–1), így Balkán-bajnoki címet szereztek.

Egyéniben a kézdivásárhelyi asztaliteniszező a csoportküzdelmek során 3–1-re legyőzte a kiemelt macedón Stojcev Lukát, majd ugyanilyen arányban vereséget szenvedett egy bolgár és egy török versenytárstól, így nem sikerült felverekednie magát a főtáblára. Edzője, Kerekes Barnabás szerint azonban nem kell búslakodni, mert Andriska első alkalommal vesz részt egy ilyen megmérettetésen, az ott szerzett tapasztalatot pedig a későbbiekben kamatoztathatja. Vegyes párosban Băiașu Andreeával az oldalán a legjobb 32 között búcsúztak, míg fiú párosban Cueșdean Rareșsel a nyolcaddöntőben fejezték be szereplésüket, miután 3 – 1-re kikaptak a későbbi győztes bolgár kettőstől, Velichkovtól és Dimitrovtól.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás