Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Dumiter meggondolta magát

Dumiter meggondolta magát Sport

A fanatik.ro hírportál már másfél héttel ezelőtt megszellőztette a bizalmas forrásaiból származó hírt, miszerint Andrei Dumiter a Sepsi OSK-tól az  FCSB-hez igazol, és 2026-ig.

Hirdetés
Hirdetés

Az újságírók megkeresték Gigi Becalit, az FCSB tulajdonosát, aki megerősítette a hírt, s elmondta, 350 ezer euróba kerül a Dumiter játékjogának megszerzése, ebben az összegben egyeztek meg a Sepsivel. Kijelentette, hogy a szerződés aláírása napok kérdése, majd azzal zárta le a nyilatkozatot, hogy egyéb részleteket nem szeretne elárulni, mert a „hiénák” lesben állnak, mások is szeretnék átigazolni Dumitert. Említést tett Ninajról is, aki szintén az FCSB látókörébe került.

Kedden és szerdán fordulat következett, ugyancsak a fanatik.ro idézte az Andrei Dumiter nyilatkozatát: „Úgy döntöttem, a Sepsinél maradok. Sajnálom, hogy bonyodalmat keltettem. Elnézést kérek az FCSB-től, Becali úrtól és a Sepsitől is. A pályafutásom szempontjából jelenleg az a legjobb, ha a Sepsinél maradok. Beszéltem a sepsiszentgyörgyiekkel, tudom, hogy kissé haragudtak, hiszen már megegyeztek volt Becali úrral az átigazolásról. De a Sepsinél megértettek. Vakáción vagyok Bulgáriában, kicsit kikapcsolódni, pihenni. Aztán újra kezdek dolgozni, edzeni a Sepsinél, és azt szeretném, ha jobb eredményeink lennének, mint az elmúlt idényben”.

A fanatik.ro értesülései szerint a 22 éves Andrei Dumiter kedden repülőgéppel Temesvárról Bukarestbe utazott, de a telefonhívásokra nem válaszolt. Később egy rövid sajtónyilatkozatában elmondta, nem ijedt meg, hogy az FCSB túl nagy kihívás lett volna a számára, ám a pályafutása jelenlegi időszakában a pénzügyi szempont nem elsődleges, a Sepsi OSK-nál minden adott a fejlődéséhez.  A hírportál szerint a Sepsi OSK-nak azért volt sürgős és fontos az átigazolás, mert egy portugál csatár érkezne, és a 400 ezer eurós átigazolási díj java részét éppen Dumiterért kapták volna az FCSB-től.

Megszólaltatták Diószegi Lászlót, a Sepsi OSK tulajdonosát is, aki szerint a csatár nem akart az FCSB-hez igazolni, valószínűleg az ügynökével közösen döntöttek a maradásról. A háromszéki klub tulajdonosa csupán azt nehezményezte, hogy Dumiter későn gondolta meg magát, akkor, amikor az átigazolási lépések  előrehaladottak voltak, tehát miatta fölösleges tárgyalásokra került sor. „De nincs semmi baj, visszajön hozzánk, velünk készül tovább. Ez van. A fociban így van. Mi korábban mindenben megegyeztünk az FCSB-vel, a labda a játékos és az ügynöke térfelén volt”.

(bl)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás