Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Olimpiai fociálmok

A román utánpótlás labdarúgó-válogatott köreiből származó nyilatkozatok szerint az éremszerzés sem elérhetetlen cél a tokiói nyári olimpián. A részvételt az U21-es válogatott harcolta ki a tavalyi Európa-bajnokság bronzérmével (elődöntős vereség), de a koronavírus-világjárvány miatt elhalasztott játékokra korengedményekkel érkezhetnek a csapatok (a korhatárt egy évvel meghosszabbítják), emellett lehet tagja a kereteknek három–három „túlkoros”, tehát akár 30 éves játékos is.

A minap ismertté vált a tokiói olimpia labdarúgótornájának teljes mezőnye. Elkészítették az értékcsoportokat – úgynevezett kalapokat – is a 2021. április 21-i sorsolásra:

  1. urna: Japán, Brazília, Argentína, Dél-Korea,
  2. urna: Mexikó, Németország, Honduras, Spanyolország,
  3. urna: Egyiptom, Új-Zéland, Elefántcsontpart, Dél-Afrika,
  4. urna: Ausztrália, Franciaország, Románia, Szaúd-Arábia.

Az értékcsoportokat az utóbbi öt nyári olimpián elért eredmények alapján állították össze. Románia legutóbb 1964-ben vett részt olimpiai focitornán, így nulla ponttal a negyedik urnába került, és sorban az 1., a 2., a 3. urnából kap majd ellenfelet. Ilyen formán nem lehetetlen egy brazil, német, egyiptomi, román csoport sem. (bl)

Csíkszereda első kupasikere

Székelyföldi döntőt rendeztek a teremlabdarúgó Román-kupában, ahol a címvédő FK Székelyudvarhely a Csíkszeredai Imperial Wettel mérte össze erejét. A hazai pályán szereplő udvarhelyi alakulat hatalmas bravúrt végrehajtva jutott be a fináléba, miután 28 másodperccel a vége előtt lőtt győztes gólt a Dévai Autobergamónak. Az Imperial Wet ezzel szemben simán lépett túl a Luceafărul Buzău alakulatán az elődöntőben. A finálé a jobb kerettel rendelkező csíkiak dominanciáját hozta, akik 6–3-as győzelem után megérdemelten hódították el fennállásuk első kupagyőzelmét. Az Imperial Wet akár duplázhat is, ugyanis a bajnoki győzelemért a Galaci Uniteddel csatázik, a három nyert mérkőzésig tartó sorozat április 18-án kezdődik. A bajnoki bronzéremért a Dévai Autobergamo és az FK Székelyudvarhely mérkőzik meg.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás