Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Belgrádban az Euroligáért

A Sepsi-SIC női kosárlabdacsapata vasárnap elutazott Belgrádba, ahol kedden és szerdán Euroliga-selejtezőt játszik. A Zoran Mikes által edzett alakulat kedden a görög Olimpiakosz, szerdán a szerb Crvena Zvezda ellen lép pályára a főtáblára jutásért, mindkét mérkőzést romániai idő szerint 22 órától rendezik. A háromnapos küzdelemsorozat nyertese feljut az Euroliga főtáblájára, ahol az A-csoportban szerepelhet, míg a második és harmadik helyezett az Európa-kupában folytathatja a nemzetközi szereplését. A hatszoros bajnok és hétszeres Román Kupa-győztes szentgyörgyi együttes zsinórban harmadszor próbálkozik főtáblára jutni a női kosárlabda Euroligában.

Korai búcsú

A Sepsi–SIC két játékosával, Anamaria Poppal és Andreea Mititeluval kiálló román válogatott a csoportküzdelmek után búcsúzott a hazai rendezésű, 23 év alatti 3×3 világbajnokságtól. A román válogatott két győzelemmel és két vereséggel zárta a bukaresti világversenyt. Előbb hosszabbításban diadalmaskodott Chile felett (17–14), majd hosszabbításban vereséget szenvedett Ukrajnától (15–13). A folytatásban kikapott Franciaország együttesétől (21–14), ezt követően győzött Egyiptom ellen (20–10), azonban csoportharmadikként nem jutott negyeddöntőbe. Magyarország a negyeddöntőben búcsúzott, miután 21–12-re alulmaradt Kínával szemben.  

Eb-selejtezőre várva

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) vasárnap kisorsolta a 2024-es németországi Európa-bajnokság selejtezőjének csoportbeosztását. Magyarország története során először várhatta az első kalapból a sorsolást, amelynek eredményeképp a Rossi-csapat Szerbiával, Montenegróval, Bulgáriával és Litvániával került egy selejtezőcsoportba (a G jelűbe). A legerősebbnek talán a B és a C jelű csoport tűnik: előbbiben Hollandia, Franciaország, Írország, Görögország és Gibraltár szerepel, utóbbiban Olaszország, Anglia, Ukrajna, Észak-Macedónia és Málta. Románia az I csoportból vág neki a selejtezőnek, ellenfelei Svájc, Izrael, Koszovó, Fehéroroszország és Andorra lesznek. A sorozat 2023 márciusában kezdődik, november közepén zárul.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás